Az AMD végre bejelentette, mikor érkezik az első RDNA 3 grafikus kártya!

TECH HÍREK – A grafikus kártyák piacán durvul a verseny: az AMD bejelentette, hogy hamarosan piacra kerül a közelgő RDNA 3 architektúra.

 

 

Az AMD közölte, hogy november 3-án kívánja piacra dobni közelgő RDNA 3 grafikus kártyáit. Mivel az Nvidia nemrégiben tárgyalt RTX 4090 GPU-jának, valamint a 4080-as GPU-nak a bevezetéséről, a technológiai ipar e két óriása ismét csatát vív a grafikai elsőségért.

Az AMD annak érdekében, hogy kitűnjön a konkurenciától, azt mondta, hogy az RDNA 3 termékcsaládja nagyobb hatékonyságot kínál majd, bár az architektúra még mindig képes lesz felvenni a versenyt az Nvidia-val az energiaellátás terén. Sokan arra számítanak, hogy a vörös csapat az RX 7000-es sorozatot fogja leleplezni, bár a cikk írásakor az elnevezési rendszer még nem tűnik megerősítettnek. Mindenesetre a GPU-k következő generációja rohamosan közeledik, így kétségtelen, hogy a következ napok, hetek során újabb részleteket tudhatunk majd meg.

Természetesen nem csak az Nvidia az, akire az AMD-nek figyelnie kell.

Az Intel várhatóan hamarosan piacra dobja Arc grafikus kártyáit, nem kevés késéssel. Még olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy az Intel leállítja a GPU-kínálatát, de úgy tűnik, hogy a technológiai óriás helyzete javult. Az Arc kártyák első iterációja azonban inkább tűnik jelenlegi technológiának, mint újgenerációsnak, így valószínűleg a másik kettőnek nem kell sokat aggódnia.

Tekintettel arra, hogy az Nvidia RTX 4090 valószínűleg sokkal gyorsabb lesz, mint az RTX 3090 Ti, az AMD-n nagy a nyomás, hogy jó benyomást keltsen az RDNA 3 megjelenéséig. A verseny egyre élesebb, de úgy hangzik, hogy mindkét vállalatnak lesz valami nagyon érdekes ajánlata a játékosok és a rajongók számára nagyon hamar.

Forrás: Tom’s Hardware

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu