Jó hírek az AMD háza tájáról – végre véget érhet a félvezető-válság?!

TECH HÍREK – A Lisa Su által vezetett AMD már korábban is azt jósolta, hogy az alkatrészhiány ez idő tájt enyhülni fog.

 

 

Az AMD híre azért is igazán lelkesítő, mivel az elmúlt hónapokban a technológiai szektor példátlan válságot élt át. Anyaghiány, gyártási problémák és egyéb logisztikai bonyodalmak miatt egyes vállalatok a legvalószínűtlenebb módszerekhez folyamodtak a chipek beszerzése érdekében. Azonban úgy tűnik, nemsokára végre a hátunk mögött hagyhatjuk ezt a viharos időszakot.

„Az AMD szempontjából drámaian megnöveltük a teljes kapacitásunkat.” – Lisa Su

Ezt mondta a vállalat vezérigazgatója, Lisa Su a Ryzen 7000-es processzorcsalád bemutatóján. A kérdezz-felelek keretében ugyanis a közönség nem tudta megállni, hogy ne fejezze ki félelmeit a jelenlegi alkatrészválsággal ütköző bevezetéssel kapcsolatban. Ennek ellenére a vezérigazgató megragadta az alkalmat, hogy néhány igen pozitív előrejelzést osszon meg az AMD-vel kapcsolatban a PC Gamer interjújában.

 

 

 

 

„Igaz, hogy ha megnézzük az elmúlt 18 hónapot, akkor számos probléma merült fel, legyen szó kapacitáskorlátokról vagy logisztikáról” – kezdi Su. „Az AMD szempontjából drámaian megnöveltük a teljes kapacitásunkat.”

„A Zen 4 bevezetésével nem számítunk ellátási korlátokra.”

Mindezt a jelenlegi chip-áradattal összekötve joggal remélhetjük az alkatrészhiány megszűnését, ami megkönnyítheti mind a számítógépes hardverek, mind a következő generációs konzolok gyártását. Ha kíváncsi vagy a vállalat szeptember 27-én megjelenő új CPU-kínálatára, akkor bátorítunk, hogy nézd meg a prezentáció minden részletét.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu