Hogwarts Legacy 2: vajon mit várhatunk majd a folytatástól?

A Hogwarts Legacy nyílt világú RPG eladásai alapján egyértelmű, hogy készítenek majd folytatást. Csak van egy apró bökkenő…

 

 

Ha van valami, amit természetesnek vehetünk egy olyan ingatag és állandóan változó iparágban, mint a videójáték-ipar, az az, hogy ha egy cím elég jól fogy, akkor természetes, hogy kapunk folytatást. Ezért a remek kritikákat kapott Hogwarts Legacy-ról megtudott információk alapján egyértelmű, hogy a Warneren belül márt tervezik a folytatást. Azonban valószínűleg az utóbbi idők egyik legbonyolultabb folytatásának elkészítése előtt állunk.

 

A probléma nem a narratíva

 

Narratív szinten az igazság az, hogy rettenetesen könnyű lenne folytatást készíteni. Nem véletlenül ügyelt az Avalanche arra, hogy karakterünk ötödik évfolyamot kezdjen a Roxfortban. Még két éve van hátra a varázslóiskolában. Egy narratív ürügyet kitalálni egy folytatáshoz gyakorlatilag triviális, még anélkül is, hogy spoilereznénk a most megjelent videojáték cselekményét.

A probléma tehát nem áll fenn. Az sem lenne rendkívül bonyolult, ha új varázslatokat vagy mechanikákat találnánk ki, amelyekkel ugyanazzal a karakterrel lehetne továbblépni, szinte Mass Effect-stílusban. A gondot a Hogwarts Legacy 2 helyszíne jelentheti.

 

 

A Harry Potter-rajongók már jóval a megjelenés előtt fontos döntéseket hozhatnak a Hogwarts Legacyban, ha összekapcsolják a WB Games és a Harry Potter Fan Club fiókjaikat.

 

 

A Hogwarts Legacy két nyitott világ egyben

 

A Hogwarts Legacy két nyitott világ egyben. Az egyik oldalon ott van a részletesen kidolgozott boszorkány- és varázslóiskola, a másikon pedig egy egész völgy, ami eléggé hasonlít a többi nyílt világhoz, amit az ilyen típusú RPG-kben láttunk.

Szokatlan, hogy egy nyílt világú játék a folytatásban visszatér a helyszín. Persze vannak jól ismert esetek, mint például a Yakuza-sorozat számos játéka. Kamurocho környékét már többször is meglátogattuk, és a Ryu Ga Gotoku stúdió sokat tett azért, hogy máshogy nézzen ki.

Ez olyasmi, amit a völgy nyitott világával is meg lehetne tenni, vagy akár új területekkel vagy több négyzetkilométerrel bővíteni, amit a seprűnyélen felfedezhetnénk.

De a barlangok maradnak, ahol vannak, ahogy a romok és a fő ellenséges fészkek is. Ez nem lenne őrültség, de erősen korlátozná a felfedezés örömét és értékét, ami olyan fontosnak bizonyult a Hogwarts Legacy-ban.

Még problémásabb lenne, hogy mi történne a fő fogással, ami a Roxfort. Nyilvánvaló, hogy az órák továbbra is ugyanabban az osztályteremben lennének, és nem lenne meg az a folyamatos felfedezés érzése, mint a korai órákban. Még nagyobb igénybevételt jelentene az a munka, amit el kellene végezni, hogy a már így is a végletekig kiszorított teret újra feltöltsék titkokkal és különböző gyűjtögetnivalókkal.

Ha összeadnánk azokat, akik a harcok, az eredeti történet vagy a fejlődési rendszer miatt vették meg, még a töredékét sem érnék el azoknak, akik a fantázia miatt kezdtek el játszani, hogy felfedezhessék a kastélyt és a varázsvilágot.

Ha ezt felismerjük, akkor belátjuk, hogy egy folytatásnak nem lenne ugyanolyan hatása, és nem is lehetne sokkal jobb játék, ha lemondanánk az egyik legnagyobb értékéről, Roxfort és környékének újbóli felfedezéséről. Elérkeztünk tehát a következő kérdéshez: milyen lehetne a Hogwarts Legacy folytatása?

 

 

Az Avalanche Software megosztotta a Hogwarts Legacy új trailerét, amely ASMR-élményt kínál a kastély területén tett kiránduláshoz.

 

 

Hogwarts Legacy 2 vagy Uagadou Legacy?

 

A választ talán maga a játék adja meg. Az egyik diákbarát, akivel az első órákban találkozunk, Natsai Onai, a Griffendélhez tartozó fiatal lány, aki nemrég érkezett egy másik varázslóiskolából, nevezetesen az afrikai Uagadou iskolából. A varázsvilágban nem a Roxfort az egyetlen intézmény, amely a fiatal varázslók képzésével foglalkozik.

A hivatalos Harry Potter-történet szerint számos más iskola is létezik, például Észak-Amerikában, Japánban, Franciaországban és Brazíliában.

Az Avalanche talán kiérdemelte a lehetőséget, hogy egy teljesen új helyre vigyen el minket. Oda, ahol friss látásmódot visznek egy olyan varázslatos világba, amely eddig csak a Legendás állatok-filmtrilógia adalékaiból állt.

Új varázslatok, amelyeket egy eddig soha nem látott mágikus rendszer ihletett, egy más szerkezetű iskola és egy sokkal képlékenyebb nyitott világ. Roxfort kötöttségei nélkül, de azzal az előnnyel, hogy a varázsvilágban továbbra is jelen van. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy vajon a széria rajongói igényt tartanának egy olyan folytatásra, amelyből hiányzik az ominózus varázslóiskola…

Forrás: hogwartslegacy.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu