Steam Deck: ezzel az új képernyőpanellel még látványosabb lehet a játék!

TECH HÍREK – Az új kiegészítővel a Steam Deck felbontása 1200p-re ugrik. Ráadásul tükröződésgátló bevonattal és jobb színekkel érkezik.

 

 

A Steam Deck 7 hüvelykes kijelzője 1280 x 800-as felbontással és állítólag 67%-os sRGB színlefedettséggel elég jó. Ám nem feltétlenül hasonlítható össze a PC-n látott minőséggel. Nem olyan nagy felbontású vagy élénk, mint az Asus ROG Ally panelje, az biztos. Az FX Technology azonban előállt a saját 7 hüvelykes képernyőjével. Ezt a Deck panelének utólagos cseréjeként terveztek, hogy javítsa a felbontást, a fényerőt és tükröződésgátló bevonatot adjon minden modellhez.

Az új képernyő, amelyet az FX Technology DeckHD-nek nevez, 1920 x 1200-as felbontásra ugrik, és az sRGB színskála 95%-os lefedettségét állítja.

Ugyanaz a 400 nites állítólagos fényerő és 60 Hz-es frissítési frekvencia marad meg. Ez azt jelenti, hogy ha a Steam Deck és az Asus ROG Ally összehasonlítására kerül sor, az utóbbi még mindig világosabb lesz. Továbbá gyorsabb 120 Hz-es frissítési frekvenciát kínál.

Talán a jobb színlefedettség lehet a legvonzóbb. A Deckről szóló vélemények jellemzően az sRGB színskála 60-70%-a között mérték a kijelzőt. Ez azért nem olyan combos. Az 1920 x 1200-as felbontás élesebbé teszi a menüket és a játékokat. Ám a legtöbb játék 720p-ra lett hitelesítve a Deck-en. Nem világos, hogy a Steam Deck „Aerith” chipje, amely AMD Zen 2 magokat és RDNA 2 grafikát használ, hogyan fogja kezelni a nagyobb felbontást egyes játékokban. Még a ROG Ally 1080p-s képernyője esetében is az optimális teljesítmény inkább 720p körül érhető el.

A DeckHD tükröződésmentes kijelző. Ezt mondjuk az 512 GB-os Steam Deck is tudja. Ám a Valve az alsóbb kategóriás modelleknél fényesre váltott. Ez a csereképernyő lehetővé teszi, hogy bárki matt kijelzőt használhasson. Ez kinti játék esetében praktikus. A Valve már beszélt korábban a képernyők és az akkumulátorok frissítésének lehetőségéről. Azonban úgy tűnik, hogy külsősök valósították meg először az ötleteket. A megjelenés dátuma egyelőre nem ismert.

Az FX Technology előrejelzése szerint a végleges termék 99 dollárba (kb. 34 00o Ft) fog kerülni, és a weboldalán várólistára lehet feliratkozni a további információkért.

Természetesen a Steam Deck kijelzőjének cseréje egy kicsit bonyolult folyamat. A Valve az iFixittel kötött partnerséget, hogy cserealkatrészeket áruljon és javítási útmutatókat készítsen. A kijelző cseréjéhez 43 lépésből álló útmutatót készítettek. Ha nem akarsz várni, az iFixit már árulja az 512 GB-os képernyőt tükröződésmentes kijelzővel. (Habár ez nem növeli a felbontást és nem javítja a színeket.) A DeckHD ára mindössze 5 dollárral több, mint az iFixit hivatalos képernyője (vagy ugyanannyival, ha az iFixit szerszámokkal ellátott csomagját szerzi be).

Legalább egy embernek úgy tűnik, már kipróbálhatta az új panelt. Triszka Balázs Twitter-felhasználó videót posztolt a Deck HD-ről. Többek között a Stray-t mutatja be úgy, hogy az új képernyőn fusson.

A DeckHD Twitter-fiókja retweetelt másokat, akik júniusi vagy júliusi megjelenési dátumot állítottak. Lehet, hogy még idén nyáron piacra kerülnek ezek az új képernyők.

Forrás: DeckHD

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu