Terminátor: miért törölték az első film egyik fontos jelenetét?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Gale Ann Hurd, a Terminátor producere elmagyarázta, miért vágták ki a filmből a T-800-as karjának és chipjének megszerzését bemutató törölt jelenetet.

 

 

A Terminátor producere, Gale Ann Hurd elmagyarázta, miért vágtak ki a filmből egy kulcsfontosságú törölt jelenetet. Ebben a T-800-as karjának és chipjének megszerzését mutatták be. James Cameron 1984-ben bemutatott sci-fi/akciófilm-klasszikusa egy ikonikus karaktert teremtett Arnold Schwarzenegger kiborg orvgyilkosával a jövőből. A Terminátor 2: Az ítélet napja című film 1991-es bemutatásával Cameron alkotása hivatalosan is franchise-zá vált. Ám ahogy a hardcore rajongók tudják, a sorozatot valójában tökéletesen megalapozta egy, az eredeti filmből törölt jelenet.

A kivágott befejezés közeli pillanatban a Cyberdyne Systems tudósai alkatrészeket szereznek a megsemmisült T-800-asból, ezzel elindítva az események láncolatát, amely végül az emberiség és a gépek közötti jövőbeli háborúhoz vezet.

Most, majdnem negyven évvel az első Terminátor bemutatása után Hurd producer elmondta, miért döntöttek úgy, hogy kivágják a jelenetet, amely tökéletes lezárást adott egy amúgy is majdnem tökéletes filmnek. Ahogy Hurd a Twitteren kifejtette, a jelenetet a szereplők megkérdőjelezhető színészi játéka miatt távolították el. Ők ugyanis valójában nem is profi színészek voltak, hanem finanszírozók, akiket ő és Cameron sajnos kénytelenek voltak beletenni a filmbe. Nézd meg, mit mondott Hurd! (A jelenetet pedig a Flashback FM-en keresztül láthatod lentebb)

„A Terminátor finanszírozójának, John Daly-nek (Hemdale Films) volt egy output szerződése az Orion Pictures-szel, de még nem volt sikerfilmje (ez a mi filmünkkel és a Szakasszal változott meg). Ragaszkodtak hozzá, hogy a jelenetben ne színészeket, hanem a finanszírozó barátainkat használjuk, ami tönkretette számunkra. … Színészként fizették őket. Azt hiszem, azért ragaszkodott hozzá, hogy szerepeljenek a filmben, mert a finanszírozóknak megtérülést ígértek a befektetésükre, de még nem kaptak. Daly soha nem hitt abban, hogy a film sikeres lesz. … A film 6,4 millió dollárba került… ami nekünk akkoriban szörnyen soknak tűnt!”

 

Hogyan alapozza meg ez a törölt jelenet a Terminátor-franchise-t?

 

Az eredeti Terminátor klasszikus felállása természetesen az, hogy Schwarzenegger T-800-asát visszaküldik az időben, hogy megölje Sarah Connort (Linda Hamilton). Annak az embernek az anyját, aki végül az emberiség megmentője lesz a gépek elleni közelgő háborúban. A terv azonban nem sikerül.

Ugyanis Connor végül legyőzi a Terminátort, miután a jövő katonájától, Kyle Reese-től (Michael Biehn), akiről kiderül, hogy Sarah fiának apja, segítséget kap.

De ahogy a fenti törölt jelenet is mutatja, a T-800-asok időben való visszaküldésének terve valójában siker. Ugyanis a Cyberdyne felfedezi azt a technológiát, amely lehetővé teszi számukra, hogy feltalálják a gépeket. Ennek a tökéletes időhurok-pillanatnak a törlése végső soron nem árt a filmnek, hiszen a befejezés így is kielégítő. Ám mégis csalódás, hogy a film nem tartalmazta ezt a tökéletes sci-fi fordulatot, amely előrevetíti az elkövetkező eseményeket. Ha Hurt és Cameron igazi színészeket alkalmazhatott volna a jelenet eljátszására, akkor a majdnem hibátlan filmjük talán elérte volna az igazi tökéletességet. (Amit aztán a 2. résznek sikerült is…)

Forrás: YouTube, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."