81 éves korában elhunyt Earl Boen, a Terminátor-filmek és a World of Warcraft színésze

MOZI HÍREK – Earl Boen, a veterán karakter- és szinkronszínész, akit leginkább a Terminátor-filmekben Dr. Peter Silberman szerepéről ismertek, csütörtökön halt meg Hawaiin, életének 81. évében. Boen és családja egyik barátja szerint a színésznél 2022 őszén diagnosztizáltak négyes stádiumú tüdőrákot.

 

Earl Boen szerepelt a Terminátor, a Terminátor 2: Az ítélet napja és a Terminátor 3: A gépek felemelkedése című filmekben Dr. Silberman bűnügyi pszichológusként, akit az első filmben Michael Biehn Kyle Reese-jének kihallgatására hívtak be. A 2019-es „Terminátor” című filmben archív felvételeken is feltűnt: Dark Fate” című filmben.

Az 1941. augusztus 8-án született Boen karrierje során egy sor tévésorozaton, filmben és videojátékon dolgozott. A „Terminátor” franchise mellett olyan filmeket készített, mint a „9-től 5-ig”, „Életveszélyben”, „A herceg”, „Sioux City”, „Halálra jelölve”, „A mostohaanyám egy idegen”, „Alien Nation”, „Touch and Go”, „The Main Event”, „Battle Beyond the Stars”, „To Be or Not to Be”, „Movers & Shakers”, „Stewardess School” és „Walk Like a Man”.

A televízióban Boen alakította Lloyd Meechum tiszteletest az 1980-as évekbeli „Mama családja” című sitcomban. Számos sorozatban vendégszerepelt, többek között a „Nagyszerű előadások”, „San Francisco utcái”, „Hawaii Five-O”, „Wonder Woman”, „Police Woman”, „Barnaby Jones”, „Egy Sloane nevű férfi”, „The Dukes of Hazzard”, „Soap”, „King’s Crossing”, „Three’s Company”, „Fantasy Island”, „Megélhetés”, „The Golden Girls”, „The Golden Palace”, „The Wonder Years” és „Seinfeld”. A tévéfilmekben többek között a „The Children Nobody Wanted”, „Last of the Good Guys”, „The Taming of the Shrew”, „Getting Physical”, „Antony and Cleopatra”, „Annihilator” és „Opposites Attract” című filmekben szerepelt.

Szinkronszínészként Boen olyan karakterek hangján szólalt meg, mint Mr. Bleakman a „Clifford, a nagy vörös kutya”-ban, Senor Senior Sr. a „Kim Possible”-ben, a narrátor a „World of Warcraft”-ban és LeChuck kapitány a „Monkey Island” videojáték-sorozatban.

Felesége Cathy, lánya Ruby és unokái, Kimmy Abaricia és Kimo Harbin maradtak utána.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu