GTA VI: vége a pletykáknak, itt a hivatalos megjelenési ablak!

A Take-Two megerősítette a Rockstar Games következő nyílt világú játéka, a GTA VI megjelenési ablakát egy pénzügyi jelentésben, amelyben a GTA V új, elképesztő eladási számait is ismertették…

 

 

Emberek milliói vártak erre a pillanatra. A Grand Theft Auto VI valósággá vált, és napról napra közelebb kerül. Amikor tavaly december elején megjelent az első trailer a GTA VI-ról, a közösséget izgalommal töltötte el a Rockstar Games műhelyében készülő nagy, nyitott világ. Azóta azonban már majdnem 6 hónap telt el, de megérte, mert most már tudjuk a hivatalos megjelenési ablakot.

A Take-Two ugyanis a tavalyi pénzügyi jelentésében most megerősítette a Grand Theft Auto VI megjelenési ablakát, amely egyszer és mindenkorra 2025 végén, vagyis ősszel fog megjelenni.

Így már most kijelenthetjük, hogy a GTA VI 2025. szeptember 22. és december 21. között debütál. „A kilátásaink azt tükrözik, hogy a Rockstar Games korábban megadott megjelenési ablakát 2025-ről 2025 őszére csökkentette a Grand Theft Auto VI esetében”.

A Take-Two nagyon hisz a Rockstarban. Megjegyezték, hogy „nagyon bíznak abban, hogy a Rockstar Games páratlan élményt fog nyújtani, és a cím kereskedelmi hatásával kapcsolatos várakozásaink tovább nőnek”. Hosszabb távon megjegyzik, hogy „vállalatunk új sikerek elérésére van felkészülve, és arra számítunk, hogy a 2025-ös, 2026-os és 2027-es pénzügyi évekre vonatkozóan a nettó könyvelési bevételek szekvenciális növekedést fognak produkálni”.

Ez később történik, mint eredetileg gondolták, hiszen a Take-Two előrejelzése szerint 8 milliárd dollárt akartak keresni a 2025 áprilisában véget érő jelenlegi pénzügyi évben.

Úgy tűnik azonban, hogy ez a kis módosítás benne volt a Rockstar terveiben. Hiszen a trailerben csak 2025-öt mutattak be. Így a Grand Theft Auto VI 2025 őszén jelenik meg PS5-re és Xbox Series X/S-re, hogy kihasználja a karácsonyi ablakot. A játék PC-s verziójára azonban még néhány hónapot várni kell. Valószínűleg 2026 közepéig, tekintve, hogy a nagy R-nek mennyi időbe telik, mire kiadja a nyílt világok portjait.

 

200 millió eladott példány a GTA V-ből?!

 

Az este másik nagy híre a GTA V újabb eladásai, amelyek elérték a 200 millió példányt! Ezzel tovább erősödött, és a történelem második legjobban fogyó videójátékává vált. Egyedül a Minecraft előzi meg, ami jóval 300 millió felett jár. Nem lenne meglepő, ha a Grand Theft Auto V a hatodik rész megjelenéséig elérné a 220-230 millió eladott játékot.

Forrás: Take 2 Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu