Bajban lehet az Xbox?! Egy elemző érdekes tényre figyelt fel az eladásokat illetően

Mat Piscatella, a Circana igazgatója megerősítette, hogy az Xbox Series X/S eladásai 13%-kal alacsonyabbak, mint az Xbox One eladásai voltak ugyanebben az életszakaszában…

 

 

A játékipar egyik legfontosabb piaca az Egyesült Államok. Mat Piscatella, a Circana igazgatója minden hónapban közli a legfrissebb adatokat. Ma már pontosabban tudjuk, hogyan fogynak az aktuális generációs konzolok, azaz a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S. Néhány hete még arról számoltunk be, hogy a két platform eladásai még az AMD-t sem boldogítják 2024-ben, de hosszú távon más a helyzet.

Ennek jegyében Piscatella az X/Twitter-fiókján tette közzé a szokásos elemzést az Egyesült Államokban április hónapban legkelendőbb játékokról, konzolokról és kiegészítőkről.

Az egyik legszembetűnőbb részlet az volt, hogy „időrendben” a PS5 eladásai az Egyesült Államokban 8%-kal magasabbak, mint a PS4 eladásai ugyanebben az időszakban. Vagyis több mint 40 hónap után. Ezt már néhány hete tudjuk, de azt nem tudtuk, hogy a Microsoft hogyan áll a Series X/S-szel.

A Circana elemzője szerint „az Xbox Series eladásai 13%-kal alacsonyabbak, mint az Xbox One-é, és kissé elmaradnak az Xbox 360-tól”. Ennek ellenére Piscatella egy másik bejegyzésében azt mondja, hogy „a One erős kezdést produkált egy nem túl jó befejezéssel, míg a 360-nak tisztességes kezdése volt egy elképesztő befejezéssel”. Még mindig nem tudni, „mi történik az X/S szériával ebben az ünnepi szezonban”, de az biztos, hogy „a PS5 jelenleg az amerikai piac vezetője jelentős különbséggel” – erősíti meg egy másik tweetben.

 

Így néznek ki a PS5, az Xbox és a Switch eladásai 2024 áprilisában az Egyesült Államokban

 

Az amerikai játékosok összes költése 3%-kal csökkent a tavalyi évhez képest. Ennek ellenére a PS5 a bevételek és az eladások tekintetében is az első számú konzol. Mögötte a Switch áll. Utóbbi az eladott darabszámban a második. Dollárban pedig a harmadik. Míg az Xbox Series X/S a legkevesebbet eladott, de a második legtöbb bevételt hozó konzol 2024 áprilisában az Egyesült Államokban.

Forrás: X (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu