Ígéretes stratégiai játékkal bővülhet majd hamarosan a Game Pass kínálata?! [VIDEO]

Az Ara: History Untold csak PC-re érkezik szeptember 24-én, és a megjelenés napján debütál a Game Pass-on.

 

 

A stratégiai játékok rajongóinak van okuk az örömre. Néhány nappal ezelőtt a Ubisoft Forward rendezvényen meglepetésszerűen leleplezték az Anno 117: Pax Romana-t, a római korba visszarepítő játékot. Az Xbox Games Showcase 2024-en azonban más játékosok és Game Pass felhasználók is kíváncsiak voltak az Ara: History Untold-ra, a fordulóalapú stratégiai játékra, amelyben egy olyan civilizációt építhetünk, amely kiállja az idő próbáját.

Azt már tudtuk, hogy az Oxide Games játéka még idén megjelenik, de most már konkrét dátumot is kaptunk.

Mint az Xbox Wire weboldalán keresztül olvasható, kiderült, hogy az Ara: History Untold szeptember 24-én érkezik PC-re, kizárólag a Steamen keresztül. Ugyanakkor arról is beszámoltak, hogy a játékosok a PC Game Passon keresztül könnyedén hozzáférhetnek és kipróbálhatják a stratégiai játékot. Az Xbox által közzétett videóban új részletek is kiderültek a játékmenetről, a multiplayerről és egyebekről, amelyeket alább részletezünk.

 

Új részletek a Game Pass-ra érkező Ara: History Untold-ról

 

Az Oxide Games rengeteg munkát fektetett az Ara technikai oldalába. A legrészletesebb mezőgazdasági és ipari területeket láthatjuk majd. Bár a stratégiai játék az ókort öleli fel, a modern korban is játszhatunk. További érdekesség, hogy egy élő pályáról van szó, vagyis az NPC-k folyamatosan feladatokat látnak el, így a környezet dinamikus és rugalmas.

Ez szorosan kapcsolódik a világok procedurális generálásához, hiszen minden játék más és más lesz, más biomokat és új játékélményeket kínálva.

A játékmenetet tekintve az Ara egy olyan cím, amelynek célja egy olyan nemzet felépítése, amely katonai hódítások, vallási és ipari győzelmek révén folyamatosan növekszik. Innen a játékosok új területeket igényelhetnek majd. Valamint több nyersanyaghoz juthatnak. Ha többjátékos módban játszol, akkor a civilizációdat „szimultán fordulókkal” tudod majd növelni. Ez megkönnyíti a játékosok számára, hogy egyszerre teljesítsék a feladataikat. Emellett a Microsoft Azure Cloud technológiát biztosít majd a fordulók rugalmasabbá tételéhez, így a tempó is élénk lesz.

Forrás: Xbox Wire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu