[XDD 2024] Ara: History Untold: íme minden, amit tudni lehet a készülő grand strategy játékról! [VIDEO]

Íme az Ara: History Untold, az Xbox új Civ-szerű játéka, amelynek megjelenési ablakát is nyilvánosságra hozták az Xbox Developer Direct 2024 során!

 

 

A tegnapi Xbox Developer Direct során másodszor is betekintést nyerhettünk a kiadó közelgő, a grand strategy műfajába tartozó Ara: History Untold című játékába. Most már azt is tudjuk, hogy a játék még idén megérkezik…

Ahogy a fejlesztők a játék Steam-oldalán írták korábban: „Építs egy nemzetet, és vezesd népedet a történelem során az emberi teljesítmények csúcsára, miközben új földeket fedezel fel, fejleszted a művészeteket és a kultúrát, diplomáciát folytatsz, és fej-fej mellett szállsz szembe riválisaiddal, hogy bebizonyítsd, te vagy a valaha ismert legnagyobb uralkodó! Ez most a te világod.”

A készítők bevallása szerint az Ara: History Untold ismerős és újszerű játékmechanikákat alkalmazva „emeli új magasságokba” a nagyszabású történelmi stratégiai játékok műfaját. Azonban arról, hogy ez pontosan mit takar, most hallhattunk először. (Lásd a „Behind the Scenes”-videót alább!)

 

 

Ara: History Untold

 

 

Milyen területen újíthat az Ara: History Untold?

 

A bepillantás során a fejlesztők néhány fontos új részletet is elárultak. Például, hogy „meg akarják kérdőjelezni a műfajról alkotott előítéleteket”. Egyrészt belemerültek a szimultán fordulós rendszerükbe, amelynek célja, hogy kiküszöböljék a fordulók közötti leállásokat. Utóbbiak más fordulóalapú stratégiai játékokban előfordulnak.

Megmutattak egy kicsit az „élő világukból” is, amely procedurálisan generált, hogy tükrözze a játékosok döntéseit.

A presztízsrendszer pedig az, ami a játékosok „vezetői értékét” fogja bizonyítani, lehetővé téve számukra, hogy több különböző úton keresztül növeljék a pontszámukat.

Néhány, a játékosok visszajelzései alapján végrehajtott változtatást is bemutattak. Többek között a vadállataik egy kicsit kevésbé agresszívvé váltak. A fejlesztők elárulták, hogy az Insider programjuk a megjelenés után is folytatódni fog. Továbbra is figyelembe veszik a korai játékosok visszajelzéseit.

 

 

Ara: History Untold

 

 

Mikor számíthatunk a megjelenésre?

 

Mint a Developer Direct során elhangzott, a játék várhatóan 2024 őszén jelenik meg. Az Ara: History Untold először 2022-ben mutatkozott be az Xbox Games Showcase-en, mint nagyszabású stratégiai játék a fejlesztő Oxide Games-től, amely a Civilization stúdió, a Firaxis több korábbi tagjából áll. Megkülönböztethető az Xbox másik történelemre koncentráló stratégiai játékától. Például, az Age of Empires-től, mivel az inkább valós idejű stratégiai játék, míg az Ara fordulóalapú.

Korábban az Oxide Games fejlesztette az Ashes of the Singularity-t, amely maga is egy RTS volt, és hasonlóan a stúdió saját Nitrous Engine-jét használta. Az Ashes of the Singularity általában elég jó értékeléseket kapott amikor 2016-ban megjelent. Kihívásokkal teli, lebilincselő és „agyi stratégiagyakorlatnak” nevezték többen.

Sajnos az Aráról még mindig nem áll rendelkezésre túl sok információ, de amint többet tudunk, jelentkezünk majd a részletekkel!

Forrás: Steam, Pure Xbox, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu