Készül a Civilization 7, új vezetőség a Firaxis élén!

Steve Martin és Jake Solomon több mint két évtized után hagyja maga mögött a Firaxist.

 

A Take-Two alá tartozó 2K bejelentette, hogy a Firaxis dolgozik a Sid Meier’s Civilization következő részén, és a stúdión beül komoly változások történtek. Steve Martin, a stúdió vezetője 25 év után távozik, helyére pedig a működtetési igazgató, Heather Hazen lépett. Ő fogja irányítani a Firaxis fejlesztői csapatait, hogy „a bolygó legjobb stratégiai játékait alkossák meg”. 2020-ban csatlakozott a Firaxishoz, és korábban az Epic Gamesnél dolgozott (a Fortnite felelős producere volt), illetve a PopCap Gamesnél is megfordult (Plants vs. Zombies, Bejeweled). Jake Solomon, a másik távozó az XCOM franchise igazgatója és a Marvel’s Midnight Suns kreatív igazgatója volt, és ő 20 évet töltött el a stúdiónál.

A Sid Meier’s Civilization kreatív igazgatója nem változott: továbbra is Ed Beach tölti be ezt a pozíciót, és ő már másfél évtizede „kulcsfontosságú” szerepet tölt be a játékok fejlesztésében, és legutóbb a Sid Meier’s Civilization VI fejlesztését is ő vezette. Szóval ebben az esetben nem biztos, hogy jelentős változásra kell felkészülni, míg az XCOM-nál igen, hiszen Solomon nélkül ha lesz is XCOM 3, merőben más lehet az előző részhez képest (amit ügyes marketinggel vezettek anno fel).

„Nagy örömmel üdvözöljük Heather Hazent a Firaxis Games új stúdióvezetőjeként, és hiszünk benne, hogy a 2K független stúdiómodelljének részeként továbbra is a Firaxis sikerét fogja szolgálni. A 2K és a Firaxis mélyen hálásak azért az alapért, amelyet Steve Martin a stúdióban töltött ideje alatt teremtett meg, amikor több mint 30 játék megjelenését irányította három, műfajt meghatározó franchise-ban, és azért, hogy Heather számára zökkenőmentes átmenetet biztosított az új szerepkörébe. A Firaxis cégünk és az iparág egyik legelismertebb stúdiója, és biztosak vagyunk benne, hogy a csapat az ő vezetése alatt továbbra is nagyszerű dolgokat fog elérni. Jake forradalmasította a taktikai, körökre osztott játékokat, és folyamatosan emelte a történetmesélés színvonalát a stratégiai műfajban. Mélyen tiszteljük a munkáját, és alig várjuk, hogy lássuk, mit csinál legközelebb,” mondta a sajtóközleményben David Ismailer, a 2K elnöke.

„Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy továbbvihetem a stúdió nagy múltú örökségét, kezdve azzal a bejelentéssel, hogy a Firaxis a legendás Civilization franchise következő változatának fejlesztésén dolgozik. Szerencsés vagyok, hogy iparágunk legjobb fejlesztőivel dolgozhatok együtt, és terveink szerint a Civilization franchise-ot izgalmas új magasságokba emeljük a játékosok milliói számára világszerte. Emellett továbbra is támogatni fogjuk a Marvel’s Midnight Suns-t a megjelenés utáni tartalmakkal, és új kreatív projekteket fedezünk fel csapataink számára,” írta Hazen, a Firaxis új stúdióvezetője. „Új fejezetet kezdek, azonban hihetetlenül hálás vagyok azért, hogy a Firaxisnál beteljesíthettem az álmaimat. Hálás vagyok mindenkinek, aki élvezte az XCOM-ot és a Marvel’s Midnight Suns-t, valamint a fejlesztő és kiadói partnereimnek, akik segítettek életre kelteni ezeket a játékokat,” írta Solomon.

A Firaxis sem lesz a régi.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu