Elon Musk egykori alkalmazottja pert indít – nem akármilyen veszélynek tették ki a cégnél!

TECH HÍREK – Elon Musk egykori alkalmazottját arra kényszerítették, hogy herpeszes majmokkal dolgozzon, amikor terhes volt…

 

 

Elon Musk egyik legambiciózusabb projektje a Neuralink. Ez egy olyan vállalat, amely a motoros képességek, a látás és más képességek helyreállítására szolgáló agyi chipekre összpontosít. Néhány hónapja tudtuk meg, hogy az első páciens, akinek ilyen képességekkel rendelkező chipet adtak, reggel 6-ig tudott játszani. Nem sokkal később kiderült, hogy az eszköz drótjainak elmozdulása miatt gondjai támadtak. Ez sajnos azt okozta, hogy a vezetékek a koponyán belül mozogtak.

Az egyik legkirívóbb Neuralinkkel kapcsolatos hír azonban az elmúlt órákban kezdett népszerűvé válni, mivel egy volt alkalmazottja jelentkezett.

Ahogy arról a Fortune is beszámolt egy friss publikációjában, Lindsay Short a cég egykori alkalmazottja, aki kevesebb mint egy éve távozott. Az ok? Ahogy ő maga is rámutat a keresetében, bejelentette terhességét, ami a hír megosztása után 24 órával az állásába került.

 

Elon Musk alkalmazottját megkarmolta egy herpeszes majom

 

Sajnos az ügy legnyilvánvalóbb aspektusa nem Short jogtalan elbocsátása. Hanem az a kockázat, amelyet a Neuralinkben való részvétele jelentett az egészségére nézve. Ahogy ő maga is hangsúlyozta, amikor a céghez csatlakozott, kaotikusnak találta a munkakörnyezetet. Ám soha nem gondolta volna, hogy ez ilyen magas szintre emelkedik.

Elmondása szerint többször is majmok karmolták meg (a Neuralink majmokon tesztelt), és sajnos az egyik majom herpesz B vírussal volt fertőzött.

Ennek ellenére Short azt állítja, hogy felettesei nem tettek semmit a munkakörnyezetének javítása érdekében. Sőt, kijelentette, hogy megfenyegették és felszólították, hogy végezze jobban a munkáját. Merthogy úgy érezték, hogy az elvárások alatt teljesített. A vállalatnál eltöltött idő után Shortot előléptették. Ám alig két hónappal később lefokozták, és visszatért korábbi munkahelyére. Azt is elárulta, hogy megígérték, hogy rugalmasabb munkaidőt kínálnak. Azonban ez csupán ígéret maradt. Mindezek után, miután értesítette őket a terhességéről, kirúgták. Ezért döntött úgy, hogy beperli a céget. Elon Musk egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Forrás: Fortune

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu