Ritka Csillagok Háborúja-relikvia kerül árverésre – vajon sikerül megdöntenie a korábbi rekordot?!

MOZI HÍREK – Leia hercegnő ikonikus A Jedi visszatér-bikinije eladó a legújabb Csillagok Háborúja aukción…

 

 

Még ebben a hónapban árverésre bocsátják a Carrie Fisher által a Csillagok Háborúja: A Jedi visszatérben viselt bikinis jelmezt. A dallasi Heritage Auctions a július 25-26-i Hollywood Entertainment Signature Auction keretében kínálja fel az ikonikus jelmezt és további Star Wars-emléktárgyakat. A licit 30 000 dollárról indul. Ám a végére akár hat számjegyű összeg is lehet…

Az 1983-as klasszikus filmben a Fisher által alakított Leia Organa hercegnőt a gengszter Jabba, a Hutt kényszeríti a szűkös öltözék viselésére, miután Han Solo-t (Harrison Ford) megkísérelte megmenteni a bűnözőtől.

Leia azonban bosszút állt a visszataszító gaztevőn, mikor a nyakára erősített lánccal megfojtotta Jabbát. A jelmez ugyanolyan emlékezetessé vált, mint a „kontyos frizura”, amelyet az eredeti 1977-es filmben, a Csillagok Háborúja: Egy új reményben viselt.

 

Star Wars / Csillagok Háborúja

 

A Heritage Auctions „Carrie Fisher ‘Princess Leia’ Production Made Bikini Costume” című hirdetése hét jelmezdarabot tartalmaz. Ezeket Richard Miller, az Industrial Light and Magic (ILM) vezető szobrásza készített. A darabok gyantából és uretánból készültek, és Miller személyes gyűjteményéből származnak. Az ILM Lorne Petersenjének eredetiségigazoló levelét és a Heritage Auctions eredetiségigazolását mellékelik. Az árverési leírás szerint (részlet):

„Carrie Fisher >>Rabszolga Leia<< jelmeze a Star Wars-franchise legemlékezetesebb darabjai közé tartozik. Nilo Rodis-Jamero tervei alapján… a bikini melltartó a merev gyantából készült korai változat, és a gyártás során használt, amit a forgatáson végzett szemhorog javítás és a belső felületen lévő ragasztómaradványok bizonyítanak, amelyek abból származnak, hogy megpróbáltak anyagot hozzáadni, hogy Fisher számára kényelmesebbé tegyék. A textilelemek, beleértve a barna műszarvasbőr bélést és a szoknya fátyolát, újraalkotásra kerültek a bemutatáshoz, csakúgy, mint a bőrzsinór és a paróka. Az együttes kor- és gyártási kopást mutat, a karperec és a karkötő uretánjának megkeményedésével.”

Egy másik, Fisher által viselt, gyártásban használt „arany bikini” 2015-ben 96 000 dollárért kelt el egy aukción.

Az a jelmez egy teljesebb változat volt, és tartalmazott egy láncszemekkel ellátott gallért, valamint lábbelit is.

Habár a jelmez a 2016-ban elhunyt Fisher saját visszaemlékezései szerint egy rémálom volt számára, a popkultúrában ikonikus státuszt kapott. Az Amazonon még mindig a cosplayerek egyik legkelendőbb jelmeze. Státuszát jól mutatja, hogy Jennifer Aniston is viselte a Jóbarátok egyik klasszikus epizódjában.

Forrás: Heritage Auctions

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."