Elhunyt Carrie Fisher: nyugodj békében Leia hercegnő…

MOZI HÍREK – Hatvanéves korában elhunyt Carrie Fisher, akit a Star Wars-filmek szépséges Leia hercegnőjeként ismerhetett meg világ. Az amerikai filmszínésznő múlt héten súlyos szívrohamot kapott egy repülőúton, és annak ellenére, hogy akkor még sikerült újra éleszteni és stabilizálni állapotát, helyi idő szerint kedd reggel, nem sokkal kilenc óra előtt hunyt el Los Angelesben. A színésznő halálhírét a lánya, Billie Lourd jelentette be.

Carrie Fisher 1956. október 21-én született, apja egy népszerű, sármos énekes, Eddie Fisher volt, anyja pedig Debbie Reynolds színésznő, aki egyébként jelenleg 84 éves és ő tartotta eddig a sajtóval a kapcsolatot lányának állapotáról. Debbie Reynolds egyébként nagy sztárnak számított az ötvenes években, ő alakította többek között az Ének az esőben című legendás musicalben a női főszerepet.

Carrie Fisher először a Sampon című 1975-ös filmben játszott Warren Beatty és Goldie Hawn oldalán. Csak két évvel azonban várnia és a Csillagok háborúja révén egy csapásra világhírű lett. A szépséges, de mégis karakán Leia hercegnő szerepét később még háromszor játszotta el: A Birodalom visszavág-ban, A Jedi visszatér-ben, és a tavaly bemutatott Az ébredő Erő-ben ismét elvállalta a karaktert. Bár Carrie Fisher sajnos már nincs köztünk, de a jövő decemberben mozikba kerülő nyolcadik Star Wars-filmben lévő jeleneteit már rég leforgatták, így abban is szerepelni fog.

Carrie Fisher karrierje a Csillagok háborúja után leáldozóban volt: bár feltűnt a Blues Brothers-ben, illetve Tom Hanks partnere volt a Magas barna férfi felemás cipőben című 1985-ös vígjátékban és Woody Allen rendezte a Hannah és nővérei-ben és Harry és Sally című romantikus komédiában is szerepelt, Leia hercegnőéhez mérhető főszerepet már nem kapott.

Carrie Fisher ugyanakkor rendkívül aktív volt az irodalomban: három memoárt és négy regényt olvashattunk tőle, többe között az önéletrajzi ihletésű Képeslapok a szakadékból című regényt is, melyből 1990-ben film is készült Mike Nichols rendezésében. A Carrie Fisherre emlékeztető főhősnőt Meryl Streep alakította, akit ezért a szerepéért Oscar-díjra is jelölték, az édesanyját (akit Debbie Reynolds-ról mintáztak) pedig Shirley MacLaine játszotta el, aki – csakúgy, mint Debbie Reynolds – az ötvenes-hatvanas években szintén sok hollywoodi musicalben szerepelt.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu