Joaquin Phoenix napokkal a forgatás előtt lépett le – egy legendás rendezővel is eljátszhatta ugyanezt?!

MOZI HÍREK – Joaquin Phoenix korábban már azzal is fenyegetőzött, hogy kiszáll Ridley Scott Napóleonjából…

 

 

Friss hír, hogy Joaquin Phoenix mindössze öt nappal a forgatás kezdete előtt kiszállt egy meleg románcból. Ennek kapcsán újabb történetek látnak napvilágot a színész múltjáról, aki korábban is fenyegetőzött már azzal, hogy az utolsó pillanatban lép ki projektekből. 2020-ban, a CBS 60 Minutes című műsorában való megjelenése során Phoenix elmondta a műsorvezető Anderson Coopernek, hogy gyakran „megkövül”, mielőtt belekezd egy projektbe, és megkérdőjelezi saját képességeit, hogy megtalálja azt, amire szüksége van egy szerep pontos és őszinte megformálásához. A The Hollywood Reporter szerint a színész kétségei miatt majdnem kiszállt Ridley Scott 2023-as Napóleon című eposzából is.

Két forrás is elmondta a THR-nek, hogy mielőtt Phoenix betette volna a lábát a Napóleon 2022-es forgatására, a színész elégedetlen volt a film forgatókönyvével. Sőt, a színész annyira feldúlt volt, hogy azzal fenyegetőzött, hogy kilép a projektből, hacsak nem vonják be Paul Thomas Anderson írót és rendezőt, hogy írja át a forgatókönyvet. Phoenix korábban a The Master című filmben dolgozott együtt Andersonnal. Andersont valóban felbérelték az átírásra, és az elégedett Phoenix végül elvállalta a főszerepet a filmben. Tekintettel arra, hogy a filmet a kritikusok és a közönség egyaránt rosszul fogadta, és a kasszasikerek is elmaradtak, Phoenix most talán azt kívánja, bárcsak ne tette volna.

 

Joaquin Phoenix jogi lépésekkel nézhet szembe Todd Haynes új filmjének elhagyása miatt

 

Phoenix távozása az 1930-as években játszódó meleg románcból jogi lépésekhez vezethet a színész ellen. A projektből való kilépése mindössze öt nappal a forgatás megkezdése előtt azt jelenti, hogy a stáb nagy része már a helyszínen volt, mielőtt a forgatás a mexikói Guadalupe-ban elkezdődött. A producerek szerint egy hét számjegyű összeget már elköltöttek a film előkészületeire a gyártás előtti költségekre.

Ami a legmeglepőbb Phoenix visszalépésében, az az, hogy a színész maga is szorgalmazta a filmet.

Ő volt az, aki a forgatókönyvvel megkereste Todd Haynes rendezőt és régi produceri partnereit. Úgy tudni, hogy maga Phoenix volt az, aki szorgalmazta, hogy a film elkerülje az NC-17-es besorolást. Phoenix távozásával mostanra az egész projekt szétesett, amit Christine Vachon producer „rémálomnak” nevezett.

Hogy Phoenixnek lesz-e bármilyen szakmai következménye a tettei miatt, azt egyelőre nem tudni, bár nem tartják valószínűnek. Ami valószínű, hogy Phoenix Oscar-díjas Joker alakításának folytatása, a Joker: Folie à Deux közelgő promóciós turnéja arra kényszerítheti a színészt, hogy szembesüljön a kényelmetlen kérdésekkel. Az is várható, hogy jogi lépéseket tesznek Phoenix ellen a producerek által már a projektből való idő előtti távozása előtt felhalmozott költségek miatt. A spekulációk szerint a tehetős színész várhatóan megegyezik és kifizeti az előzetes költségeket.

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu