Maga a hírhedt Uwe Boll is kommentálta a Borderlands-filmet – a véleménye kisebb vihart kavart!

MOZI HÍREK – Még Uwe Boll is nekiállt ekézni a Borderlands filmadaptációját, de nem biztos, hogy ilyen reakciókra számított…

 

 

A Borderlands-film számára a dolgok egyre rosszabbra fordulnak, és most talán a legkegyetlenebb sértést kapta. A hírhedt filmrendező és főállású troll, Uwe Boll minden fegyverét bevetette a film kapcsán, és egyenesen ujjongott, hogy milyen rosszul fogadták a filmet.

Boll egy képet tett közzé a közösségi médiában, amelyet az IGN-től lopott, és amely szerint a film mindössze 8,8 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén, szemben a 115 millió dolláros költségvetéssel. „Haha” – írja Boll. „Az én filmjeim R-besorolásúak voltak, és több pénzt hoztak, mint ez. Most azt kívánod, bárcsak én rendeztem volna”.

Az utolsó részt tegyük félre egy pillanatra: Boll filmjei tényleg többet hoztak 8,8 millió dollárnál? Igen, ha összeadjuk őket. A Twitter felhasználó StopSkeletons válaszolt Bollnak néhány statisztikával: Boll legnagyobb sikere a House of the Dead volt, amely 5,5 millió dollárral nyitott, és végül 13,8 millió dolláros bevételt hozott. Ha hozzáadjuk az Alone in the Dark-mozi (2,8 millió dollár) és a Bloodrayne (1,5 millió dollár) nyitóhétvégéit, akkor 9,8 millió dollárt kapunk, bár ez három filmre oszlik szét. (Boll természetesen sokkal többet rendezett.)

Uwe emberünk válasza? A teljesen abszurd állítás, hogy filmjeit 41 milliárd (igen, „milliárd”!) alkalommal töltötték le illegálisan. A diskurzus innen sem emelkedik.

Boll komment-csatába bocsátkozott, az embereket strébereknek, idiótáknak nevezve, és persze a régi klasszikus anyázás sem maradhatott el…

„Eli Roth/Uwe Boll bokszmeccs, kérem” – írja a Naro Video. „A győztes rendezheti a Zelda-filmet.” A kedvenc válaszom, és feltehetően Bollé is, mert ő is reposztolta, az a Simpsons-mém, amiben Martin oltja le Bartot. (Lásd a cikk végén!)

Boll persze még nem végzett. Később újraposztolta eredeti gúnyos szövegét, hozzátéve: „De vajon a játékosok kapcsolatba lépnek-e a Stride rágógumi gyártóival, és ráveszik őket, hogy adjanak egy ingyen csomag rágót mindenkinek, aki aláírja a petíciót, hogy Eli Roth nem rendezhet többé?”

Egy kis segítség az értelmezéshez: ez egy utalás a Stride Gum által szponzorált kampányra még a 2000-es években. Ebben a cég egy csomag rágót ajánlott fel mindenkinek, aki aláír egy petíciót, amelyben követelték, hogy Boll ne rendezzen több szörnyű filmet. Mint láthatjátok, ez nem jött be.

Végül jöjjön Boll állítása, miszerint „most azt kívánjátok, bárcsak én rendeztem volna”. Nem találni semmilyen utalást arra, hogy Boll valaha is szóba került volna a Borderlands film rendezőjeként. Ám Boll gyakran jelentkezik bármilyen projektre és a videójáték-adaptációk hosszú listájáról ismert. Könnyen lehet, hogy valamikor ő is beadta a pályázatát, amit aztán figyelmen kívül hagytak, roppant elítélendő módon.

Nos… furcsa, hogy az ember egy kicsit sajnálja Eli Rothot, de Uwe Boll tényleg a legfurcsább reakciókat váltja ki. A Borderlands mozi elég gyenge lett – ha még nem olvastad, íme a kritikánk – , de őszintén… nem rosszabb, mint egy Uwe Boll-film.

Forrás: X (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu