Macaulay Culkin sorsa hatással volt a Harry Potter-filmekre?! A rendező mesélt

MOZI HÍREK – Az első két Harry Potter rendezője szerint a gyerekek szereplőválogatását Macaulay Culkin Reszkessetek, betörők!-sztársága és problémás családi élete alakította…

 

 

Chris Columbus a Reszkessetek, betörők! (Home Alone) és az első két Harry Potter film rendezőjeként a filmtörténet legikonikusabb gyerekszerepeit rendezte. Az ő tippje a megfelelő gyerekek megtalálásához az, hogy biztosítsuk, hogy a szüleik is megfelelők. Columbus leült Demi Lovatóval a Hulu „Child Star” című dokumentumfilmjéhez (az Entertainment Weekly-n keresztül), és elmondta, hogy a Reszkessetek, betörők! nyomán Macaulay Culkin sztárságával kapcsolatos tapasztalatai a Potter-filmek szereposztásának keresésében is szerepet játszottak.

„A Reszkessetek, betörők! forgatása után egy év alatt Macaulay Culkin hatalmas sztár lett, és ez váratlanul ért minket” – mondta Columbus. „Ez nem olyan, mint a Harry Potter, ahol tudod, hogy rendkívüli sikert arathat. … Én egy munkásosztálybeli családból származom, és többször láttam már gyerekekkel, amikor látod, hogy valaki munkásosztálybeli családból származik, és hirtelen belevágnak – a gyerek lesz a család kenyérkeresője.”

Columbus már a kezdetektől fogva tisztában volt azzal, hogy a Harry Potter szereposztását az egész világ figyelemmel kíséri, és kifejtette: „Fel kellett tennem a szemellenzőt, mert mindenhol csak ezt hallottam. Kimész az utcára, bemész egy kocsmába, bárhová mész, és az emberek azt kérdezik: >>Kit fogsz választani? Ki lesz Harry Potter, ki lesz Harry Potter?<<. Fogod ezt az információt, és visszaviszed a színésznek és a színész szüleinek: >>Ez most elég intenzív lesz.<<”

A filmrendező „óriási felelősséget érzett”, hogy biztos legyen abban, hogy a Harry Potter franchise-ban szereplő gyerekszínészek „tudják, mire vállalkoznak”, mivel az olyan sztároknak, mint Daniel Radcliffe, egyszerre több filmhez is alá kellett írniuk.

„Gyereksztárként ez az életed hátralévő része” – mondta Columbus. „Ez lesz az örökséged, és meg kell tanulnod együtt élni ezzel”.

Columbus a Reszkessetek, betörők! forgatása alatt nem tudta, hogy Culkin otthon problémás családi élettel küzdött. A színész már régóta nyíltan beszélt arról, hogy az apja bántalmazta. Egyszer Marc Maron podcasternek azt mondta: „Rossz ember volt. Bántalmazott, fizikailag és mentálisan is – ha akarnám, megmutathatnám az összes sebhelyemet”. A filmmel hirtelen jött sztársága nem keveredett jól Culkin zűrös családi életével, ezért Columbus számára fontos volt, hogy olyan gyerekeket találjon a Harry Potter-filmhez, akiknek otthon is szilárd alapokon nyugszik.

„Hirtelen rájöttem, hogy a szülőknek nagy szerepet kell játszaniuk” – mesélte Columbus Lovatónak a dokumentumfilmben. „Nem engedhetem, hogy [egy színész] egy film kedvéért hazamenjen egy valóban eléggé ingatag környezetbe. Ez nem éri meg. Ugyanolyan fontos volt a szülők szereposztása, mint a gyerekeké”.

Forrás: EW

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."