Dagad a Palworld-botrány: a fejlesztők reagáltak a Nintendo jogi lépésére!

A Nintendo és a Pokémon a héten nyújtotta be a keresetet, de a Palworld fejlesztői küzdeni fognak az igazukért…

 

 

A Palworld fejlesztője, a Pocketpair reagált a hírekre, miszerint a Nintendo és a The Pokémon Company szabadalmi pert indított ellene. A Nintendo és a TPC szerdán nyújtotta be a keresetet a tokiói kerületi bírósághoz, amelyben jogsértés elleni tiltó végzést és kártérítést kérnek „azon az alapon, hogy a Palworld… több szabadalmi jogot is sért”.

Most a Pocketpair saját, csütörtökön közzétett közleményében azt írta, hogy „igazán sajnálatosnak tartja, hogy a per miatt kénytelenek leszünk jelentős időt fordítani a játékfejlesztéshez nem kapcsolódó ügyekre”.

„Mindent megteszünk a rajongóinkért, és azért, hogy az indie játékfejlesztőket ne akadályozzuk, illetve ne tántorítsuk el kreatív ötleteik megvalósításától” – írják.

A januárban a Steam Early Accessen és az Xbox Game Preview-on keresztül megjelent, szörnyeket fogó túlélőjáték, a Palworld azonnali sikert aratott. A Pocketpair szerint már az első hónapban 25 millió játékost vonzott.

A játék hatalmas sikere azonban vitát váltott ki a Palworld és a Pokémon-játékok karakterdizájnja közötti vélt hasonlóságok miatt.

Mivel azonban a héten benyújtott kereset szabadalmi per – és nem szerzői jogi per -, ez arra utal, hogy a Nintendo és a The Pokémon Company panasza valószínűleg a játékmenetre vonatkozó találmányokra, és nem a karakterdizájnok közötti hasonlóságokra összpontosít.

Ahogy az említett nyilatkozatában is szerepel, a Pocketpair azt állítja, hogy „nem ismeri a konkrét szabadalmakat, amelyek megsértésével vádolnak minket”, és hogy nem kapott értesítést.

A Nintendo és a The Pokémon Company közleményben tudatta: „A Nintendo továbbra is megteszi a szükséges lépéseket a szellemi tulajdonjogainak bármilyen megsértése ellen, beleértve magát a Nintendo márkát is, hogy megvédje a szellemi tulajdonjogokat, amelyekért az évek során keményen megdolgozott”.

Forrás: The Verge, IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."