A Days Gone lehet a „RemasterStation” következő célpontja?!

Újabb nap, újabb remasterelt PlayStation-játék híre, ám a Days Gone esete feldühítette a játékosokat…

 

 

A pletykák szerint a Days Gone lesz a következő cím, amely PlayStation 5-ös remastert kap, a rajongók pedig érthető módon elégedetlenek. A pletyka a VGC-s Jordan Middler tweetjéből származik, aki azt állítja, hogy a 2019-es poszt-apokaliptikus nyílt világú cím lesz a következő, amely a Sony jóvoltából ráncfelvarráson esik át.

Ha ez igaz, akkor mindössze öt év telt el azóta, hogy a cím először jelent meg PlayStation 4-re, de mivel a Bend Studio IP-jének nem terveznek folytatást, egy remaster nem lenne meglepő.

Azonban sok régebbi (és magasabb besorolású) játék miatt, amelyek remastert kaphatnának (ehm-ehm, ugye, Bloodborne?), a rajongók kevésbé örülnek.

A Days Gone nem csak egy viszonylag új kiadás, de az egyik legkevésbé népszerű PlayStation IP-nek is számít. Éppen a múlt héten láthattuk, mennyire elégedetlenek a rajongók a Horizon Zero Dawn Remastered ESRB-besorolásának hírére. Így csak elképzelni tudjuk, hogy mekkora vitát robbant ki, ha tényleg a Days Gone lesz a következő.

A pletyka a napokban járta be a közösségi médiát, és a játékosok kevésbé elégedettek. „Esküszöm, ha ez a Days Gone lesz, nem leszek boldog” – állt az egyik kommentben a Twitteren.

„Folytatást akarunk, nem egy rohadt remasterét a játéknak”.

Egy másik azt írta: „Várj, szóval ez egy Days Gone remaster? Nem fut már 4K-ban, 60fps sebességgel a PS5-ön, és nincs alig három éves PC-s portja?”

A következőkkel folytatták: „Szóval, ha jól értem, az első két játék, amit a PS5 Pro-ra jelentenek be, két késő-generációs PS4-játék remasterje? A Sonynak elment az esze!”

Sokan elégedetlenek – legyünk őszinték, joggal – , hogy olyan címek, mint a Bloodborne, amely először 2015-ben jelent meg és továbbra is PS4-exkluzív, még mindig nem kaptak hírt semmiféle remasterről vagy remake-ről. Ez annak ellenére is igaz, hogy ez minden idők egyik legkeresettebb alkotása.

Úgy tűnik azonban, hogy a Sony-nak más tervei vannak. Ám ha a játékosok ennyire elégedetlenek, akkor kénytelen lesz előrukkolni újabb ötletekkel…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."