Jön Johnny Depp új filmje – nem ez az egyetlen jó hír a színészlegenda számára!

MOZI HÍREK – Johnny Depp második rendezése mindjárt kész, ráadásul a negatív visszhangok ellenére is elismerik a karrierjét…

 

 

A kritikusok által már sokszor elismert színész és rendező, Johnny Depp karrierje újabb elismerését kapja meg az októberi Római Filmfesztiválon, ahol a San Sebastiánban tartott premier után a „Modi – Three days on the Wing of Madness” („Modi – Három nap az őrület szárnyán”) című készülő életrajzi filmjét is bemutatják. A film Depp első rendezői kitérője 1997 óta. Egyben jelentős mérföldkő a színész-rendező visszatérő karrierjében, miután 2022-ben nagy nyilvánosság előtt zajlott le a Depp volt felesége, Amber Heard színésznő családon belüli erőszak vádjai miatt indított rágalmazási per.

A Deadline szerint Deppet az októberi fesztiválon életműdíjjal jutalmazzák a szórakoztatóiparhoz való hosszú távú hozzájárulása elismeréseként.

Az ünnepségen vetítik Depp legújabb filmjét, a Modi – Three days on the Wing of Madness című alkotást is, amely a legendás festő és szobrász, Amedeo Modigliani 72 óráját követi végig a háború sújtotta Párizs utcáin, 1916-ban.

A film sztárszereposztással készült: többek között Riccardo Scamarcio olasz színész alakítja Modiglianit, Al Pacino a nemzetközi műgyűjtő Maurice Gangnat és Antonia Desplat egy művésztársát. Várhatóan valamikor a fesztivál után kerül a nagyközönség elé.

A Modi Depp mindössze a második rendezése, és az első, amely ilyen pozitív fogadtatásra talált. Első próbálkozását, A halál árát (The Brave) 1997-ben mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon, de sem a kritikusokat, sem a közönséget nem tudta lenyűgözni. Valószínűleg ez a lesújtó fogadtatás volt az, ami hosszú évekig visszatartotta Deppet attól, hogy újra megpróbálkozzon a rendezéssel. Ám két évvel ezelőtti, rendkívül ellentmondásos bírósági csatája után úgy tűnik, a színész újrakezdi, és kibővíti látókörét.

 

Johnny Depp ellentmondásos karrierje – és élete

 

Úgy tűnik, nem mindenki ért egyet Johnny Depp életműdíjának fogadtatásával. Habár Depp számos generáció számára kedves színész, a 21 Jump Street korai napjaitól kezdve a Karib-tenger kalózai családbarát franchise-ban való szerepléséig, nemrégiben a volt feleségével, Amber Hearddel folytatott jogi csatározásai miatt került össztűz alá.

Heard korábban családon belüli erőszakkal és bántalmazással vádolta meg Deppet. Ennek eredményeképpen kétmillió dolláros kártérítést kapott, amire Depp rágalmazás és becsületsértés vádjával válaszolt. Az ezt követő per nyilvános és zűrös volt, és bár végül Depp került ki győztesként, sokan még mindig úgy érzik, hogy igazságtalanul kapott felmentést.

A Depp-Heard per során Depp sok támogatója úgy vélte, hogy Heard visszaélési vádjai tönkreteszik a karrierjét – ez gyakori beszédtéma a  – jellemzően férfi – hírességek állítólagos helytelen viselkedésével kapcsolatos helyzetekben. Depp közelgő szereplése a Római Filmfesztiválon, az életműdíja és második rendezői debütálásának sikere azonban mind arra utal, hogy karrierje lassan talpra áll.

Forrás: Deadline, Parade

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."