Két Indiana Jones TV-sorozatot is töröltek – íme minden, amit már sosem fogunk látni!

MOZI HÍREK – A Lucasfilm a fejlesztés különböző státuszaiban törölte ezeket az Indiana Jones-projekteket, az egyiket még a 80-as években, a másikat viszont csak 2023-ban…

 

 

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Indiana Jones kalandjai az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb akció-kaland-sagája. Az elveszett frigyláda fosztogatóinak megjelenése óta egy olyan franchise épült ki, amely a mai napig őrzi népszerűségét.

Nem meglepő, hogy ezt a sikert a tévéképernyőn is megpróbálták megismételni. Az 1981-es első film bemutatása után George Lucas és Steven Spielberg folytatni szerette volna a híres régész történetét, minden egyes epizódban új, meggyőző kalandokkal.

A stúdió azonban úgy döntött, hogy a magas költségek miatt leállítja a projektet. A sorozat forgatása egzotikus helyszíneken, speciális effektekkel és nagy akciójelenetekkel járt volna. Az ilyen jellegű sorozatok pedig abban az időben sokkal drágábbak voltak, mint manapság.

Steven Spielberg és George Lucas ráadásul elég elfoglaltak voltak akkoriban.

Különösen a Star Wars-univerzum bővülése miatt – ne feledjük, hogy A Jedi visszatért csak 1983-ban mutatták be! A készítők lelkesedése azonban a kilencvenes évek elején egy sorozatot eredményezett, melynek címe Az ifjú Indiana Jones kalandjai volt. Azonban ez nem hozta meg a várt sikert, habár a karakter rajongói máig szeretettel emlékeznek rá vissza. (Főleg a kilencvenéves Indie botladozásaira napjaink New Yorkjában…)

Később, egészen pontosan 2022-ben jelentették be, hogy készül egy második Indiana Jones-sorozat. Ennek a premierjét a Disney+-on tervezték. Egy évvel később azonban a stúdió úgy döntött, hogy ezt a projektet is elveti.

A történet Abner Ravenwood, Indie mentora körül forgott, nem pedig az Indiana Jones Az elveszett frigyláda fosztogatóiban Karen Allen által alakított Marion Ravenwood körül. A Disney+ jövőjébe azonban nem fért bele.

A moziban bemutatott Indiana Jones-filmek a Disney+-on is megtekinthetőek.

Forrás: ScreenRant, ScreenCrush

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."