Soha többé Borat?! Sacha Baron Cohen elárulta, miért retteg visszahozni a karaktert

MOZI HÍREK – Sacha Baron Cohen elmesélte az okot, ami miatt valószínűleg soha nem hozza vissza Borat ellentmondásos karakterét…

 

 

Sacha Baron Cohen egy olyan színész, akinek legjobb szerepei gyakran ellentmondásos karakterek. A komikus egyik leghíresebb szerepe Borat, de Cohen elárulta, hogy valószínűleg soha többé nem fogja eljátszani a karaktert. Hogy miért? Úgy tűnik, a színész fenyegetve érezte magát a 2020-as folytatás, a „Borat utólagos mozifilm…” forgatása során.

Cohen a SmartLess podcasttel osztotta meg a megrázó történetet (amelyről először a Daily Mail számolt be), és részletezte, hogyan volt kénytelen elbújni egy fegyverpárti csőcselék elől. Szerinte a csoport Borat legújabb filmbeli bohóckodásaiért akarta megbüntetni őt, ahol lényegében a tömegből gúnyolódik a metakommentárja miatt. Cohen a podcastban kifejtette, miért akasztja szögre valószínűleg örökre a Borat Sagdiyev-jelmezt: „A legutóbbi annyira szélsőséges lett. A fegyveres tüntetés után lényegében menekültem”.

A Borat utólagos mozifilm…-ben (teljes címén „Borat utólagos mozifilm: Királyságos vesztegetőajándék leszállítása amerikás vezéreknek egykor dicső kazah nép javára”), a címszereplő ál-újságíró Amerikába utazik, hogy lányát feleségül ajánlja Mike Pence amerikai alelnöknek. Borat csínytevései a mockumentary folytatásában elsősorban a COVID-19 járvány és a 2020-as elnökválasztás idején történtek.

A szóban forgó jelenetben Borat egy Washington állambeli fegyverpárti tüntetésen énekel. A film 2020-as bemutatója előtt terjedt el egy törölt jelenet klipje, amelyben a színész menekül a tömeg elől, és most Cohen még több kontextust kínál az eseményhez.

„Egyfajta milícia követett engem. Biztonságos házról biztonságos házra jártam körülbelül négy napon keresztül.”

„Annyira őrületes lett, hogy rájöttél, hogy kell egyfajta ügyesség és felkészültség, de az is, hogy szerencséd legyen. És egy bizonyos ponton a szerencséd elfogy.”

Az ellentmondásos színész azt is elismeri, hogy a filmet az abban az évben zajló amerikai választások motiválták: „Azt hiszem, a veszélyelem azt jelentette, hogy egyszerűen nem akartam újra megcsinálni. De úgy éreztem, hogy meg kell csinálnom a választás miatt. Meg kellett csinálnom. Rettegtem attól, hogy mi fog történni”.

 

Borat rejtélye tagadhatatlanul vonzó

 

A Borat utólagos mozifilm…-et a megjelenéskor elismeréssel fogadták. Sokan ünnepelték, hogy Cohen képes volt emelni a tétet az előző részhez képest. A film több jelölést is kapott a díjkiosztó szezonban, többek között a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb női mellékszereplő (Maria Bakalova) kategóriában az Oscar-gálán. Ugyanebben az évben a Golden Globe-díjátadón a film elnyerte a Legjobb film – musical vagy vígjáték díját, Cohen pedig a Legjobb férfi főszereplő filmben – musical vagy vígjáték díját.

Cohen ugyan elismerte, hogy filmjei egyes részeit előre megírják, még mindig rejtély, hogy mi a valóságos a filmben és mi nem. A folytatás a 21. század egyik legjobb politikáról szóló filmje, hanem olyan szatíra is, amivel csak kevés komikus mer megpróbálkozni. Mindenesetre sokaknak hiányozni fog a karakter provokatív volta, amellyel Amerika érzékenységét piszkálta, míg azoknak, akiket kifigurázott, valószínűleg nem fog.

Forrás: Daily Mail

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu