Horrorfilmet készíthet Christopher Nolan?! Kiderült, milyen téma foglalkoztatja a rendezőt

MOZI HÍREK – Christopher Nolan következő filmjéről hátborzongató pletykák keringenek…

 

 

Christopher Nolan elvitte már a nézőket a világűr legtávolabbi pontjaira, elküldte őket az álmok világába és a második világháború frontvonalára. Ám legújabb filmje olyan helyre utazhat, ahová a rendező még sosem ment el… a horror műfajába! Szinte egy nanoszekundummal Nolan legújabb filmjének bejelentése után az internetet ellepték a pletykák arról, hogy mi lehet a titokzatos projekt. Mostanra megerősítést nyert, hogy Matt Damon, aki Nolannal az Oppenheimer és az Interstellar című filmekben is együtt dolgozott, lesz a főszereplője a filmnek. Legutóbb pedig arról is beszámoltak, hogy az MCU Pókembere, Tom Holland is főszerepet játszik. De a pletykamalom tovább pörög. Nolan következő projektje bármi lehet: A sötét lovag 4 (ez nagyon nem valószínű); Nolan Bond-filmje (talán), a Memento 2. (mi lenne a címe? Mementók?!); valamint bármi egyéb, amit csak el tudunk képzelni.

Most egy „megbízható forrás” szerint (a Gizmodón keresztül), Nolan új titokzatos projektjében a rendező először merészkedhet a horror műfajába. A pletyka szerint Nolan következő filmje egy vámpírfilm lesz, amely az 1920-as években játszódik.

Ha (valami csoda folytán) igaz a pletyka, akkor ez lenne az első alkalom, hogy Nolan a kísérteties filmek birodalmába merül.

A pletyka egybevág az új filmmel kapcsolatos uralkodó elmélettel. A film műfajával vagy történetével kapcsolatban semmit sem erősítettek meg. A projekt első bejelentésekor azonban arról szóltak a hírek, hogy Nolan filmje egy újabb „kosztümös” (történelmi) alkotás lesz. Arra azonban kevesen számítottak, hogy az elismert sci-fi és dráma rendező vérszívókat is bedob a filmbe.

 

Miért kellene Christopher Nolannek horrorfilmet készítenie?

 

Christopher Nolan ikonikus név a filmszakmában. Még a leglelkesebb horrorgyűlölők is tömegesen járnának a mozikba, ha látnák, hogy Nolan hegyes fogakat ad Tom Hollandnak és Matt Damonnak, és 65 mm-es filmre, IMAX-kamerával extrém közeli felvételeket készít róluk. Tényleg, mi van, ha Nolan egy Alkonyat-remake-en dolgozik?!

A koncepciót az is érdekessé teszi, hogy a közönségnek egyáltalán nincs fogalma arról, hogyan nézne ki egy Christopher Nolan-horrorfilm. A rendező filmjeit sokféleképpen nevezték már az évtizedek során; az ambiciózus, az állkapocstörő, a megható és a bonyolult mind-mind szerepelt már filmjei leírásaként. De a „félelmetes” szót ritkán használták. Nolan filmjei olyan ijesztő figurákat ábrázoltak, mint Joker, Madárijesztő és Harry S. Truman elnök. Azonban Nolan akkor járt a legközelebb a jumpscare-jellegű ijesztgetéshez a mozivásznon, amikor Mal (Marion Cotillard) az Eredet (Inception) egyik álomjelenetében késsel a kezében rohant a kamera felé. Meglepő módon Nolan első rövidfilmje egy alacsony költségvetésű horror volt Tarantella címmel, de ezt nehéz viszonyítási pontként használni a rendező horrorhoz való hozzáállását illetően, hiszen azóta hosszú, hosszú utat tett meg.

Nolan következő filmjével kapcsolatban egyelőre alig valami biztos. A korábbi munkáit elnézve valószínűbb, hogy a pletyka „korhű” része igaz; míg a „vámpírhorror” része lehet, hogy nem több, mint túlságosan izgatott rajongók, akik arra vágynak, hogy az Oscar-díjas filmrendező végre belekóstoljon a műfajba.

Forrás: Gizmodo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu