Három nagy játékot szeretne évente kiadni a Capcom

A japán cég közzétette éves jelentését, így megtudtunk pár tervet a Capcomtól.

Kenzo Tsujimoto, a Capcom vezérigazgatója szerint „a játékok luxustárgyak, nem pedig alapvetőek, és emiatt a brandnek világszínvonalú minőséggel kell rendelkeznie”. Itt a brand alatt minden Capcomos IP értendő, úgyhogy a Resident Eviltől a Monster Hunterig minden ide tartozik.

Mostanában a Capcom mottója az, hogy „Osakától a világnak”. A céges munkakultúra két dolgon alapul: „1 – új kihívásokat magára vállaló mentalitás, 2 – minden Capcom-alkalmazott büszkesége, hogy világszintű legyen” a teljesítménye. Az oszakai főhadiszálláson tehát nem csak a japánokra gondolnak, és évente százzal bővítik a dolgozóik számát. Most már 2100-nál járnak – 2021-re a 2500 elérése a cél.

Tsujimoto az új játékokat a növekedés motorjainak nevezi, és az a célja a Capcomnak, hogy „évente körülbelül három nagy játékot adjanak ki”, továbbá az értékesítésüket is kitolnák három-négy évre úgy, hogy az árazással és tartalombővítéssel talpon maradjanak. Emellett még az észak-amerikai és európai jelenlétet sem hanyagolnák el – a konzolos piac 85 százalékát ez a két régió teszi ki… (Persze a tervük része a régebbi címeik újrakiadása is – erről korábban volt már szó.)

„Először is, ha a játék nem jó, nem fog fogyni belőle. Másodszor, ha nem nemzetközi brandet akarsz építeni, nem fogsz túlélni a játékiparban,” teszi hozzá Yoichi Egawa, a Capcom egyik rendezője és vállalati ügyvezetője, aki két éve vette át a játékfejlesztési részleg elnöki posztját. Ezzel nem is tudunk vitatkozni. A személyes mottója az, hogy „sose fuss el, és sose add fel”. Az ő célja az, hogy „egyrészt világszintű minőséget és profitot alkosson/termeljen, másrészt ütős mobilos játékokat alkosson, harmadrészt az eSportra és a hosszútávú értékesítési modellre koncentráljon, végezetül pedig a hálózati technológiának fejlesztését is figyelemmel kíséri a multiplayeres játékokhoz.”

Az áprilisban elkezdődött üzleti évben ott a Monster Hunter: World PC-s kiadása, a Mega Man 11, illetve jövő év márciusának végéig a Resident Evil 2 Remake és a Devil May Cry 5 is. Már most is jó úton vannak a tervükkel…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu