Metro Exodus: a Deep Silver és az Epic közölt eladási arányokat, de hol vannak a számok?

Meglepő ezeket a Metro Exodus információkat így bejelenteni, ha nem támasztják alá számokkal, akkor ezeket fenntartásokkal fogadhatjuk.

A Game Developers Conference-es előadása során az Epic Games azt mondta, hogy a Metro Exodusból 2,5-szer több példány fogyott, mint a Metro: Last Lightból azonos idő alatt. Nem tudni, hogy az előrendelőket (akik így tehát a Steamen is aktiválhatták a bejelentés előtt a játékot…) beleszámolták-e. A Deep Silver sem közölt adatot, de az Egyesült Államokban az első hét alatt több fogyott belőle, mint a Metro 2033-ból eddig összesen. Legalább a Metro: Redux collection-ről tudjuk, hogy másfél millió példányban fogyott…

Nos, mi ezzel a probléma? Azon túl, hogy konkrét adatokat nem tudunk, értelemszerűen több fog egy helyen fogyni egy régóta várt játékból, ha csak egy helyen lehet megvenni, pláne úgy, hogy a játékipar konstans növekedést mutat be, így hiába dobálóznak ilyen összehasonlítással – főleg a Metro: Last Lighttal (a simával…?!) összevetni nem célszerű. Akkor még nem volt mainstream franchise a Metro, mint amilyen az Exodus megjelenésekor volt már. Úgyhogy ez PR-szöveg lehet…

Emlékszünk rá? Dmitry Glukhovsky, a Metro-könyvek írója másfél hónappal azelőtt még könyörgött, hogy ne áruljuk el őt, miután a Metro: Exodus az Epic Games Store-ra költözött PC-n! (Erről itt korábban szó is volt részletesebben.)

Mindenesetre ha eddig kimaradt volna a Metro: Exodus, a tesztet itt lehet elolvasni.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu