Online RPG, de nem MMO: az Improbable első játéka készül!

Az Improbable-t korábbi BioWare-, Ubisoft- és Capcom-alkalmazottak alapították – emiatt is érdemes lesz figyelni a csapatra.

A név máshonnan is ismerős lehet – ők hozták ugyanis létre a SpatialOS platformot, ami egy felhőalapú, multiplayeres rendszerként igencsak komolyan a jövőbe tekinthet már. Az Improbable két stúdiót is nyitott nemrég, és az első játékuk a kanadai Edmontonban készül, és ennek a csoportnak a főnöke Aaryn Flynn lesz – ő korábban a BioWare általános menedzsere volt, és az GameInformer elárult pár részletet a még titkolózó játékról.

„Eltérő, változatos háttérrel rendelkező, remek embereink vannak, és nem csak a BioWare-től. A Ubisofttól és a Capcom-tól is átjöttek páran, és abban segítenek, hogy egy, a SpatialOS-t és az Unreal [Engine]-t használó RPG-t felépítsünk,” mondja Flynn. Neil Thompson a játék rendezője és felelős producere – ő korábban a BioWare-nél művészeti rendező volt.

De nem egy MMO lesz ez a játék! Online RPG-ről van szó. Ezt kifejtette Herman Narula, az Improbable vezérigazgatója: „A SpatialOS nem egy MMO-s rendszer. Egy olyan megoldást kínálunk vele, ami megnöveli a multiplayer „szótárát”. Kényelmesen érzem magam, ha azt mondom, hogy Aaryn-nak a kezdetek óta azt fejtettem ki, hogy „gondolkodj, miként tudnánk a játékosoknak nagyobb beleszólást adni abba, amit együtt alkothatunk”. Néhány olyan játékon nőttem fel, amin Aaryn és a csapat dolgozott. Az egyik olyan dolog, ami iránt szenvedélyesek voltunk, az a Neverwinter Nights, mivel játékosok készítették. Mindig is masszív része volt a játékiparnak az RPG és a történetmesélés, de ha egy olyan utat kell találnunk, ahol az RPG és a multiplayer együtt működik, akkor azzal a paradoxonnal kell foglalkoznunk, hogy miként tudnának a játékosok úgy érezni, hogy van hatóerejük egy – bizonyos értelemben – előre megírt világban.”

A még nevenincs játék tehát PC-re biztosan készül, de megjelenési dátumot, vagy újabb részleteket ne nagyon várjunk még egy kis ideig…

A képen a World Adrift látható, amely szintén a SpatialOS nevű felhőalapú multiplayer platform motorjával készült.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu