[E3 2019] Újabb minikonzol készül a piacra lépni! [VIDEO]

A Nintendo komoly lavinát indított el a NES Classickal pár éve. Azóta már nagyon sok minikonzolt láttunk bejelenteni és megjelenni, és most egy újabb, nem annyira ismert konzol „minisedik”!

Pár példa a mini konzolokra? Oké: NES Classic, SNES Classic, PlayStation Classic, SEGA Mega Drive Mini, Neo Geo Mini, Commodore 64 Mini… és most a Konami a soros! A japán cég ugyanis bejelentette a TurboGrafx-16 minit / PC Engine CoreGrafx minit / PC Engine minit. Nos, az a helyzet, hogy a három régióban három eltérő névvel rendelkezik a Japánban 1987 októberében megjelent konzol. Nekünk PC Engine CoreGrafx néven fog megjelenni majd (holott Európában 1990-ban simán TurboGrafx vagy PC Engine néven volt ismert).

Ez eddig kb. úgy hangzik mint egy dél-amerikai sorozat, úgyhogy kibogozzuk: a konzol nevében a 16 nem azt jelenti, hogy 16-bites hardverről van szó. Ez lesz minisítve, és a… jó, innentől már csak az európai nevet írjuk, a PC Engine CoreGrafx miniben bármikor menthetünk, a HDMI-kábeles csatlakozás ellenére többféle vizuális effektet kaphatunk (így a CRT TV-ken látott scanlineokkal retró kinézetet is összehozhatunk), és egy multitappel (amit majd szépen külön meg kell venni, persze) akár öten is együtt játszhatunk egyszerre.

Európának és Észak-Amerikának jelenleg csak ezek a játékok vannak bejelentve: Alien Crush, Dungeon Explorer, New Adventure Island, Ninja Spirit, R-Type, Ys Book I & II. (Japánban Bonk, Castlevania: Rondo of Blood [mázlisták…], China Warrior, Dungeon Explorer, Super Star Soldier, illetve Ys Book I & II.) A többit később mondják el.

És jelenleg ennyit tudunk. Sem az árazás, sem a megjelenési dátum, sem a játékok száma nem ismert. De azért már van három bejelentő trailer, így mind a három régió kapott egyet. Berakjuk mind a hármat a teljesség kedvéért – de azért valljuk be őszintén: errefelé a TurboGrafx nem volt annyira kelendő (a kilencvenes években gyakoribb volt a „sárgakazis” Famicom-klón…).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)