A Huawei elhalasztja az összehajtható okostelefonja, a Mate X megjelenését

TECH HÍREK – A Huawei szeptemberig elhalasztja a Mate X összehajtható okostelefonja megjelenését, pedig elvileg idén nyáron jött volna ki – írja a BBC.

A cég azt állítja, erre azért volt szükség, mert extra teszteket kellett elvégezniük, lévé a Samsung Galaxy Galady Foldjánál is hasonló hibákat találtak.

Mindkét cég februárban jelentette be a saját összehajtható készülékét, de a Huawei azt állította, hogy „óvatos lesz”.

A Samsungnak jelenleg a saját készüléke körüli zűrök után https://thegeek.hu/2019/04/23/samsung-osszehajthato-telefon-elhalasztjak-a-kiadasat/ nincs is megjelenési dátuma.

A Huawei a BBC-nek megerősítette, hogy a saját Mate X készüléke 2019 szeptemberében kerül majd piacra. Hogy miért volt szüksége erre a lépésre a Huawei-nek? „Nem akarunk olyan terméket piacra dobni, amely tönkre tenné a hírnevünket.” – nyilatkozta a cég a CNBC-nek.

„A Mate X mindig is később került volna piacra, mint a Samsung Galacy Fold, de koreai cég problémái persze jól jött a Huawei-nek, amelyre mostanában egyébként is „rájár a rúd” az amerikaiak részéről.

Nincs kétség afelől, hogy a Huawei megtanulta leckét a Samsung problémáival kapcsolatban és a Mate X így megkapja a kellő figyelmet. A Huawei a jelenlegi nemzetközi helyzetben jobban teszi, ha mindent megtesz azért, hogy Mate X problémamentes legyen.”

A Huawei egyébként az új laptopjának piacra kerülését is kénytelen volt leállítani, mert az USA-ban feketelistára került. A vádak alapján ugyanis egy banki fraudban vett részt, hogy az iráni szankciókat megússza, azonban a kínai cég azt állítja, hogy semmi ilyet sem tett.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu