Már a Nintendo is a streamelés irányába tapogatózik

A Sony, a Microsoft és a Google után újabb cég fejezte ki ilyen irányú érdeklődését…

Charlie Scibetta, a Nintendo egyik amerikai vezetője az E3-on mondta el a TechCrunchnek, hogy szerintük a streamelés egy érdekes technológia: „A streamelés természetesen érdekes technológia. A Nintendo folyamatosan a szemmmel tartja ezt, és megfontoljuk [a használatát]. Jelenleg a technológia adaptálásával kapcsolatban nincsen bejelenteni valónk. Számunkra továbbra is a fizikai és az eShopon keresztül történő digitális letöltés az elsődleges.”

Doug Bowser, a Nintendo amerikai vezetője (aki nemrég váltotta az igencsak népszerű Reggie Fils-Aime-et ezen a poszton) pedig ezt nyilatkozta a The Hollywood Reporternek: „Érdekes látni, hogy mások mit csinálnak. Mindig érdeklődünk aziránt, hogy különféle új technológiák révén miképp lehet eltérő módon játszani a játékokkal.”

A Nintendo Switchen keresztül amúgy ketten már próbálkoztak játékstreameléssel, igaz, mindössze csak Japánban, így nem csoda, ha errefelé erről nem nagyon esett szó. Először a Capcom próbálkozott be a Resident Evil 7: Biohazarddal (ami odaát Biohazard 7: Resident Evil Cloud Version néven érhető el a Switchre), aztán a francia Ubisoft esetében jött a bejelentés, hogy az Assassin’s Creed: Odyssey Cloud Version befut a Nintendo mostanában nagyon népszerű platformjára az ázsiai szigetországban. (Az AC:O-t amúgy a Google a Project Streammel tesztelte – ez volt a Google Stadiát megelőző próbakör.)

Mi mást lehetne ehhez hozzátenni? Több nagyobb cég is már erősen dolgozik a streamelő technológiáján (Sony – PlayStation Now; Microsoft – Project xCloud – és itt a két cég közösen is fog dolgozni; Google – Google Stadia; Electronic Arts – Project Atlas; de már az Amazon esetében is hallottunk ilyen érdeklődésről, szóval őket sem szabad leírni), és ha esetleg a Nintendo is beszállna a buliba, akkor az jó lenne a játékiparnak is, hiszen így mindegyik konzolgyártó részt venne a streamelési háborúban is, ami pár év múlva indulhat csak igazán be.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)