[E3 2019] Zelda-hírek a Nintendotól [VIDEO]

Két játékkal kapcsolatban is van miről beszélni.

Kezdjük a The Legend of Zelda: Link’s Awakening Nintendo Switch-remakejével – az eredetileg Game Boy-ra megjelent Zelda-kaland megőrzi hordozhatóságát, de Koholint szigete messze nem lesz már 8-bites mint már több mint két évtizede. Linket partra mossa a vihar ezen a számára ismeretlen szigeten, és mágikus hangszereket kell gyűjtenie a Szélhal (mondjuk eredetileg inkább tűnt bálnának…) megigézse érdekében, ami révén elhagyhatja a szigetet. Csakhogy ezúttal lesznek Mario-féle ellenfelek is, így például a magyarul érdekes módon „tekikatonának” elnevezett Koopa Troopa is fel fog bukkanni.

Megtudtuk, hogy miként működnek a Chamber Dungeonök is: a fő történet teljesítése során extra szobákat nyitunk meg, magyarul kb. kamrának lehetne fordítani az elnevezést. Ezeket a kamrákat puzzle-k révén összerakhatjuk (ezt a képeken is lehet látni), így újabb kihívások várnak ránk ezekben a plusz termekben. Amiibo-támogatás is lesz: maximum öt különböző dungeonben nyithatunk meg velük kamrákat, és az új Link Amiibóval Shadow Link is felbukkan a Chamber Dungeonökben. Ha legyőzzük őt, egy halom rúpiát (a játék fizetőeszközét) kapjuk.

A lenti sorrend: új képek, Nintendo E3 Direct trailer, Nintendo Treehouse E3 játékmenet (utána pedig folytatjuk) – ja, és megjelenési dátumot is tudunk: a The Legend of Zelda: Link’s Awakening szeptember 20-án, a nagy N-től megszokott pénteki napon fog megjelenni, kizárólag Nintendo Switchre.

És az újdonság, amire számíthattunk is valamelyest: a Nintendo az E3 Direct során bejelentette a 2017-ben Wii U-ra és a Nintendo Switchre nyitócímként kijött The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatását is. Ennek még címe és értelemszerűen megjelenési dátuma sincsen, de nagyon úgy tűnik az első videó alapján, hogy ez a felvonás sötétebb lesz az átlagosnál (akár még a Majora’s Mask szintjét is megüti). Mivel mostanában már csak a Nintendo Switchre fejleszt a nagy N, értelemszerűen erre készül a folytatás is.

Úgyhogy a Nintendo igencsak tolja Link szekerét – a japánok (és ezúton is előre elnézést a szóviccért…) nem nagyon nevezhetőek linknek.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu