Menu

[E3 2019] Zelda-hírek a Nintendotól [VIDEO]

Két játékkal kapcsolatban is van miről beszélni.

Kezdjük a The Legend of Zelda: Link’s Awakening Nintendo Switch-remakejével – az eredetileg Game Boy-ra megjelent Zelda-kaland megőrzi hordozhatóságát, de Koholint szigete messze nem lesz már 8-bites mint már több mint két évtizede. Linket partra mossa a vihar ezen a számára ismeretlen szigeten, és mágikus hangszereket kell gyűjtenie a Szélhal (mondjuk eredetileg inkább tűnt bálnának…) megigézse érdekében, ami révén elhagyhatja a szigetet. Csakhogy ezúttal lesznek Mario-féle ellenfelek is, így például a magyarul érdekes módon „tekikatonának” elnevezett Koopa Troopa is fel fog bukkanni.

Megtudtuk, hogy miként működnek a Chamber Dungeonök is: a fő történet teljesítése során extra szobákat nyitunk meg, magyarul kb. kamrának lehetne fordítani az elnevezést. Ezeket a kamrákat puzzle-k révén összerakhatjuk (ezt a képeken is lehet látni), így újabb kihívások várnak ránk ezekben a plusz termekben. Amiibo-támogatás is lesz: maximum öt különböző dungeonben nyithatunk meg velük kamrákat, és az új Link Amiibóval Shadow Link is felbukkan a Chamber Dungeonökben. Ha legyőzzük őt, egy halom rúpiát (a játék fizetőeszközét) kapjuk.

A lenti sorrend: új képek, Nintendo E3 Direct trailer, Nintendo Treehouse E3 játékmenet (utána pedig folytatjuk) – ja, és megjelenési dátumot is tudunk: a The Legend of Zelda: Link’s Awakening szeptember 20-án, a nagy N-től megszokott pénteki napon fog megjelenni, kizárólag Nintendo Switchre.

És az újdonság, amire számíthattunk is valamelyest: a Nintendo az E3 Direct során bejelentette a 2017-ben Wii U-ra és a Nintendo Switchre nyitócímként kijött The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatását is. Ennek még címe és értelemszerűen megjelenési dátuma sincsen, de nagyon úgy tűnik az első videó alapján, hogy ez a felvonás sötétebb lesz az átlagosnál (akár még a Majora’s Mask szintjét is megüti). Mivel mostanában már csak a Nintendo Switchre fejleszt a nagy N, értelemszerűen erre készül a folytatás is.

Úgyhogy a Nintendo igencsak tolja Link szekerét – a japánok (és ezúton is előre elnézést a szóviccért…) nem nagyon nevezhetőek linknek.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/