Lézerkardbutítás a Star Wars Jedi: Fallen Orderben [VIDEO]

A Disney miatt valamelyest korlátozva lesznek a lézerkardok a Respawn Entertainment új játékában.

„A hivatalos megközelítés az, hogy a droidok és lények esetében elfogadható az, ha a karjaik, lábaik (végtagjaik) levághatóak, de az emberekkel kapcsolatban ez nem megengedett. Ezért a Disney-t és a Lucasfilmet okolhatjuk. A játék egyik vezető tervezője elmondta nekem, hogy egy végtag vagy egy fej levágása a játékokban és filmekben ritkábban, az erősebb pillanatok során következnek be, ezért a Lucasfilm ezeket a jeleneteket erősnek szerette volna tartani. Hasonló módon járhatnak el a [Star Wars Jedi:] Fallen Order esetében is egy nagy pillanat, jelenet, bossfight, vagy valami hasonló esetében, de egy modern Star Wars játékban nem fogsz megállás nélkül karokat és fejeket lekaszabolni [a lézerkardoddal],” mondja az IGN-től Ryan McCaffrey, akinek ezt Justin Perez, a Star Wars Jedi: Fallen Order vezető tervezője árulta el.

Úgyhogy felesleges kertelni, ez a vezetőség által kiadott direktíva mindenféleképpen butítani fogja a lézerkardot és annak erejét (képességeit) a Respawn Entertainment következő játékában, és erről nem is a fejlesztők tehetnek, hanem a Disney és a Lucasfilm párosa, mert nem akarnak eltérni a játékokban attól, amit a filmek során már jó ideje alkalmaznak. Nem azért nem volt az E3-on bemutatott játékmenetben látható az ilyen kaszabolás, mert a Respawn még nem rakta be a játékába, hanem mert nem volt nekik engedélyezett. Ez amúgy a Klónok háborúja címen futó animációs sorozat hetedik évadában is hasonlóan fog működni: test- és fejvágás csak erősebb, fontosabb pillanatokban használják, különben pedig ilyesmiről abban az esetben sem eshet egy szó sem. Nem nagyon érthető emögött a mentalitás.

Tehát a Star Wars Jedi: Fallen Order cenzúrázott lesz ebből a szemszögből. A játék november tizenötödikén fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re az Electronic Arts kiadásában. Addig is íme az IGN-től, illetve a GameInformertől is egy videó…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu