Star Wars Jedi: Fallen Order – Minden, amit eddig az új Star Wars játékról tudunk!

ELŐZETES – Sztoriorientált külső nézetes akció-kalandjátékkal rukkolt elő a Respawn Entertainment a tegnapi nagy leleplezésen, amely PlayStaion 4-re, Xbox One-ra és PC-re egyaránt megjelenik november 15-én. Ezt már a tegnap esti hírünkből is tudjátok, most viszont összeszedtük az összes olyan információt, amelyet azóta megtudtunk a játékról.

 

Aki már most bizalmat szavaz az Titanfall-játékokat és az Apex Legends-t is fejlesztő Respawn Entertainment nagy Star Wars kalandjának, az PlayStation Store-on 20.990 Ft-ért előrendelheti a hagyományos, vagy 22.490 Ft-ért a Deluxe kiadást. A Deluxe kiadásban „Director’s Cut” – jellegű tartalmak is megtalálhatóak, illetve hősünk külsejét érintő, illetve a droid társát és a fénykardot érintő egyedi tartalmak is. No de hova szaladunk, nem igaz? Hiszen a játékról még nem is meséltem szinte semmit…

A Jedik elbuktak… Itt az ideje, hogy a múltad darabkáit összerakd…

A Star Wars Jedi: Fallen Order egy teljesen új és egyedi történetet mesél el a Star Wars: A Sith-ek bosszúja film eseményei után játszódik, amikor a Jedik szinte mind elbuktak. A rajongók egy vadonatúj hőst, egy ifjú Jedi Padawant irányítanak, aki eddig még sehol, semmilyen filmben, képregényben, regényben, vagy videojátékban sem szerepelt. Cal Kestisnek hívják és egy Cameron Monaghan nevű kaliforniai színész alakítja – természetesen motion capture technológia segítségével, illetve az új hős az ő hangján is szólal meg. Monaghan két amerikai tévésorozatból is ismerős lehet a nagy sorozatfanok számára: a Shameless-ből és a DC képregényvilágól ismert Gothamból, ahol Joker „elődjét”, egy Jerome Velaska nevű eltorzult arcú figurát alakított.

Visszatérve a Jedi: Fallen Orderre: Callal a Bracca nevű bolygón találkozunk, amely egy szintén eddig ismeretlen, vadonatúj (még fel nem használt) Star Wars helszín. Cal túlélte az Order 66-ot, melynek értelmében Jediket kellett lemészárolni, de a Uralkodó már kutatja a túlélőket, hogy őket is lemészárolja.

Calnak a bujkálás mellett múltjának „összetört darabkáit” is össze kell szednie (hogy ez amnéziára, vagy ismeretlen szülőkre utal, a la Rey, ez még nem világos), hogy a Jedi-tréningjét sikeresen befejezhesse és új Erő-képességeket tanulhasson meg, továbbá kitanulja az ikonikus fénykard kezelését – miközben mindig egy lépéssel előrébb kell járnia az Uralkodó gyilkos Inkvizítorai előtt, akik már kutatnak utána.

A játék elején Cal csak próbál „elvegyülni” ismerősei, barátai környezetében, de elég gyorsan menekülnie kell, amikor óvatlanul felfedi különleges Erő-képességeit. Kalandjaink elején egy volt Jedi-lovag segíti majd Calt a tréningjében, majd menekülés során Cal új barátokra is lel, mint például Cere, egy elég rossz természetű, nagyszájú afro-amerikai pilótalány, illetve később ismerős arcokkal is találkozik. Egyedüli, igazi társa azonban – igazi Star Wars módjára – hűséges BD-1-es robotja. BD-1-et egyébként a veterán, hetvenéves Ben Burtt színész, író, rendező, hangmérnök alakítja, aki már irgalmatlan sok Star Wars játékban is szerepelt, illetve ő volt a szinkronhangja a főszereplő robot 2008-as Wall-E-nek is.

Cal persze barátok mellett ellenségekre is bukkan: például a „Second Sister” nevű női, elit Inkvizítorral, aki a Uralkodótól kapta azt a megbízatást, hogy az utolsó Jediket is megölje. A baj – és a Second Sister – nem jár egyedül: az Inkvizítort a félelmetes Purge Trooper katonák kísérik, akik különleges módon kiképzett, elit császári kommandósok.

Használd az Erőt Cal… de a fejedet is!

A Star Wars Jedi: Fallen Order a játékmenet fontos részét képezik majd természetesen a fénykard harcok, amelyeket megpróbálnak majd minél inkább filmszerűvé varázsolni. A Respawn által életre keltett Jedi küzdelmek során hősünk speciális kiképzését kihasználva különleges fénykard kombókkal egyetemben tudjuk Cal erőhasználó képességeit kiaknázni.

A fejlesztők egyrészt tényleg igyekeztek mindent megtenni, hogy a filmekben látható Jedi-összecsapásokat visszaadják, másrészt viszont sokszor különféle stratégiákat is kell alkalmaznunk, felmérve ellenségeink erősségeit és gyengeségeit és ezek alapján használva a Jedi képességeinket.

Az Erő mellett sokszor a fejünket is használnunk kell, ugyanis egyrészt gyakran meg kell találnunk a tovább-haladáshoz a megfelelő útvonalakat, másrészt különböző logikai fejtörőket is ki kell bogoznunk, miközben galaxis több bolygóját is bejárjuk kalandjaink során.

Ikonikus és új Star Wars helyszíneken egyaránt járhatunk majd: erdőkben, sziklás, hegyes kősivatagokban, és dzsungelekben egyaránt megfordulunk Callal, ismerős fegyverekre lelve és ellenségekkel találkozva. A már bejárt helyszíneken állítólag ismét megfordulhatunk, ezáltal új, korábban fel nem fedezett titkokra lelhetünk, illetve az ifjú Jedi képességeit is tovább fejleszthetjük, erősíthetjük.

Hősünknek saját bőre megmentése mellett egy rég kihalt civilizáció rejtélyeit is ki kell derítenie, továbbá a Jedi rendet, maradványait próbálja felélesztenie, miközben az Uralkodó mindent megteszt, hogy megsemmisítse.

■ A fejlesztők elárulták

Stig Asmussen – Vezető fejlesztő, Respawn Entertainment

„Sok Star Wars rajongó – minket is beleértve – szerette volna a már megismert „sötét időket”, szóval úgy döntöttünk, hogy felkutatjuk ezt a rejtélyes, veszélyes korszakot. A Lucasfilm csapata ebben nagy segítségünkre volt, hogy felderíthessük és még jobban kidolgozhassunk ezt az időszakot, ahol a Birodalom hatalmának teljében van és a maradék Jedik bujkálnak. Ebben az univerzumban egy intenzív, de mégis átgondolt harcrendszert fejlesztettünk ki, amelynél a fénykardnak és az Erőhasználatnak egyaránt fontos szerepe van, így mindenki kiteljesítheti Jedi vágyálmait.”

Steve Blank – Franchise tartalmi igazgató, Lucasfilm

„Amikor a Respawn felkeresett minket a játék ötletével, akkor azonnal segítőkészek voltunk. Egy egyjátékos, sztoriorientált játék, amely a Star Wars univerzumban játszódik: pont ilyet kerestünk és jól tudjuk, hogy a rajongók is már nagyon vártak egy ilyenre. Egy olyan karakter, mint Cal, aki Order 66 utáni bujkáló, ifjú Jedi rengeteg, gazdag történeti lehetőséget nyújt a hős és a háttérsztorija tekintetében egyaránt.”

Nincs más hátra tehát, mint hogy várjuk a játék november 15-i megjelenésére, bármelyik platformra (az USA-ban már 59, illetve 69 dollárért is elő lehet rendelni az Xbox One verziót, Európában még csak a bevezetőmben írt PS4-es előrendelést találtam meg a PS Store-on). A PC-s Origin-felületen egyelőre még csak a „wish list”-hez lehet kapcsolni a játékot, se ár nincs, sem az, hogy Origin Access Premierben szerepel-e majd ez a játék.

Mit is mondhatnánk még, mint hogy az Erő legyen velünk ahhoz a nagy-nagy türelemhez, amellyel a játék megjelenéséig még várakozni kell!

-BadSector-


Kiadó: Electronic Arts

Fejlesztő: Respawn Entertainment

Stílus: TPS

Megjelenés: 2019. november 15.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu