Itt a Nintendo Switch Lite! Bejelentés és bemutató videó! [VIDEO]

Csak hordozható, kisebb és olcsóbb, hagyományos „crosshead” gombkiosztással!

Nyílt titok volt, hogy jön a Nintendo Switch Lite, most viszont valósággá vált. A Nintendo hivatalosan bejelentette a Nintendo Switch Lite kézikonzolt, amelyet már régóta rebesgettek és amely Nintendo Switch „kistestvére”.

Ez az új platform „teljesen exkluzívan csak hordozható élményt nyújt”, ami a Nintendo marketing bullshitjét lehámozva azt jelenti, hogy ezt nem tudod már TV képernyőre kirakni, mint a Nintendo Switch „hibrid” konzolmegoldását. Megjelenés? A Kyoto-ban lévő cég azt is bejelentette: a Nintendo Switch Lite még az idén, szeptember 20-án jön, tehát nem sokkal a nyári szünet vége után az iskolába szomorúan bandukoló kisiskolásoknak legalább egy Nintendo Switch Lite ott figyelhet a nehéz iskolatáskában.

No és mi a helyzet a színekkel? A japán cég egyelőre sárga, szürke és türkizkék színekkel dobja piacra a Switch kistestvérét, illetve állítólag kapható lesz egy külön csomag képernyővédővel és tokkal is, ami elég komoly hiányosság volt az eredeti Nintendo Switch-nél. A konzol ára 200 dollár lesz, ami nagyjából 60.000 Ft.-nak felelne meg, de persze erre még nálunk a magyar állam zsíros 27%-os áfája is rátelepszik majd.

A Nintendo Switch Lite egyik érdekessége a tradicionális kereszt alakú irányítógomb ismételt bevezetése, amelyet már ősrégi kézikonzolokról is ismerhetnek még azok is, akik a nyolcvanas években nőttek fel. A TV-s funkciókhoz, vagy a két oldalsó kontroller levételéhez kötődő egyéb alkatrészek és hozzávalók (mint például a HDMI kábel) értelemszerűen nem lesznek majd a konzolhoz mellékelve.

A 6.2 colos képernyő kisebb, 5.5 colos lesz, viszont a felbontása 720p marad. Maga a készülék is kisebb lesz, viszont nagyjából 20-30%-kal megnövelték az aksi élettartamát (ez játéktól is függ), ami elég tekintélyes változás.

Ami a kompatibilitást illeti, az összes Switch futtatható lesz majd az új konzolon is, viszont értelemszerűen azok a funkciók, amelyek csak a „nagytestvéren” léteznek, a „kicsin” nem fognak működni. Ezekhez tartozik például a HD vibrálás, a mozgásérzékelő és más Switch-specifikus funkciók is.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu