Új Nintendo Switch-modellek készülnek, de közrejátszik a vámháború

Több alkalommal is esett már szó az utóbbi kb. három hónapban arról, hogy a Nintendo akár két új Nintendo Switch modellen is dolgozhat. Erre egyre nagyobb az esély, hogy igaz.

A ResetEra fórumon van egy poszt arról, hogy már gyártás alatt áll a két tervezett Switch kiadás. Azon személyek, akik érintettek az ellátóláncban, azt mondják, hogy a Nintendo elkezdte a még be nem jelentett változatok gyártását, de Délkelet-Ázsiában! Azért is fontos ezt kiemelni, mert a gyártás helyszíne nemrég került át Kínából egy nem éppen konkretizált régióra.

Korábban beszámoltunk már arról is, hogy az Egyesült Államok és a Kína közötti tarifa/vámháború esetében akár a konzolok is érintettek lehetnek (és legfeljebb 25%-os áremelést is eredményezhet ez a lépés, ha Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke elfogadja a vámtervezetet). A Nintendo pedig azért vitte át a gyártás helyszínét (miközben a nagy N azért próbál hivatalosan is belépni a kínai piacra, amiről szintén írtunk már), hogy a lehető legköltséghatékonyabban legyen képes az amerikai piacra, ami ugye a világon az egyik legfontosabb a videojáték-iparban is.

Korábban – még úgy március vége felé – közölte a Wall Street Journal (és rajtuk keresztül mi is), hogy állítólag egy erősebb, drágább kiadást, továbbá egy olcsóbb, budget variánst is tervez a Nintendo a Switch-csel kapcsolatban, ami a 2017-es rajtja óta igencsak sikeres lett. A WSJ pedig nem éppen hasraütésre számolt be valami ilyesmiről: ott valamit a nagy N már elkezdett tervezni.

Bár mindez még mindig értelemszerűen meg nem erősített, az USA és a Kína közötti tarifaharcra már a Nintendo is elkezdett reagálni, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv esetére se kelljen az egekbe emelnie a Nintendo Switch árát – ez mindenesetre korrekt lépés a japán cég részéről, hiszen így a fogyasztókon nem fog az ostor csattanni (vagy ha igen, akkor nem akkora mértékben mintha kínai gyártású terméket értékesítenének).

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu