Biztosra megy a Sony: több PlayStation elnevezést is levédetett [VIDEO]

Azért ez már egy kicsit túlzás, amit a Sony Interactive Entertainment elkövetett.

Szóval a Sony Interactive Entertainment levédetett pár elnevezést. A PS6, a PS7, a PS8, a PS9, és a PS10 is regisztrálva lett Japánban. Így, egyszerre levédetett a cég öt generációnyi elnevezést. Erre eddig még nem volt példa, és el is lehet mondani, hogy miért.

A PS elnevezés 2000-ben lett regisztrálva, holott a PlayStation konzol Japánban 1994 decemberében jelent meg. Ez a furcsaság a többi generáció esetében nem következett be – a PS2 1999-ben lett regisztrálva, majd egy év múlva már a boltokba is került a jelenleg a világ legsikeresebb konzoljának nevezhető PlayStation 2. 2005-ben regisztrálta a Sony a PS3-at, majd a PlayStation 3 megjelenése 2006-ban következett be. Itt pedig már elkezdett biztonságosan játszani a cég, ugyanis a PS4 és a PS5 elnevezést is 2006-ban levédette a Sony.

Ezzel már lehet arra tippelni, hogy a Sony nem fog teljes mértékben a streamelésre átállni a PlayStation 5 utáni konzol esetében, igaz, már a PS5-tel kapcsolatban is már erősen a streamelést is próbálja a cég kiemelni, ugyanis a PlayStation Now (aminek árát a Sony nemrég csökkentette!) kiemelt szerepet fog kapni, és a jövőben a Microsoft Azure szervereit fogja használni, köszönhetően a Sony és a Microsoft közötti megállapodásnak. (Ezzel kapcsolatban még nem hallottunk fejleményeket, de adjunk időt a két cégnek.)

A végére azért legyen egy kis érdekesség is. Készült egy PlayStation 9-es reklám, ami 2078-ben játszódik. Nem, nem vagyunk semmilyen anyag befolyása alatt, és nem valami török bootleg reklámról beszélünk, hanem egy valódi, Sony által készített hirdetésről van szó. Tipikusan az a reklám, ami a 2000-es években próbálta ábrázolni a még mindig távolinak nevezhető jövőt – lehet, hogy ennél jóval eltérőbb futurisztikus technológiával fognak unokáink játszani, de persze még erősen találgatni tudunk csak ezzel kapcsolatban.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu