Itt vannak a Google Stadia nyitócímek! Mit szóltok hozzájuk?

„A Google Stadia a PC és a konzolok legjobb tulajdonságait ötvözi. Ez egy meghatározott hardverkészlet, ami nincs egy dobozba korlátozva. A konzolokkal csak baj van,” mondja Gwen Frey, a Kine fejlesztője (aki ráadásul nem csak az Epic Games Store-tól kap finanszírozást a játéka fejlesztésére, hanem a Google Stadiától is). De nincs egyedül a Stadia támogatásával: „Korábban a mesterséges intelligenciának és a fizikának erőforrásokat kellett félretenni. Most már nem ez a helyzet. Ez olyan, mintha hirtelen test nélkül lennél. Az erő, a teljesítmény már nem releváns. Ez a fejlesztőknek nagyon jó hír,” mondja Raúl Rubio Munárriz, aki a Tequila Worksnél (RiME) a GYLT-en dolgozik egy másik Stadia nyitócímen.

És még egy pozitív nyilatkozat, ezúttal David Canelától, a GYLT projektvezetőjétől: „Ritka, hogy a fejlesztés során végig 30 vagy 60 FPS van, de a legnagyobb időszak alatt nagy frame rate-ünk volt. Az, hogy csak videót streamelsz a szerverekről, jelentősen redukálja az online játékok esetében a lagot. Nekik [a Google-nek] megvannak a gépeik, amik egymáshoz vannak kötve, és nagyon gyorsak. Ez jelentős, értelmes változás a jövőre nézve.”

Ha már nyitócímek, a Google bejelentette (), hogy a november 19-ei (nyugati… errefelé ne is álmodozzunk 2020, vagy akár 2021 végéig…) Google Stadia rajtjakor milyen játékokra számíthatunk a platformon. Zárójelben a fejlesztő/kiadó, indie címek esetében a fejlesztő: Assassin’s Creed Odyssey (Ubisoft), Destiny 2: The Collection (Bungie), GYLT (TequilaWorks), Just Dance 2020 (Ubisoft), Kine (Gwen Frey), Mortal Kombat 11 (NetherRealm/Warner Bros. Interactive Entertainment), Red Dead Redemption 2 (Rockstar Games/Take-Two), Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (Crystal Dynamics/Square Enix), Samurai Shodown (SNK), Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition (Crystal Dynamics, Eidos Montreal/Square Enix), Thumper (Drool), Tomb Raider: Definitive Edition (Crystal Dynamics/Square Enix).

Ez még nem minden. A Google azt is elárulta, hogy az idei év során milyen játékok fognak még megérkezni a Stadiára: Attack on Titan 2: Final Battle (Omega Force/Koei Tecmo), Borderlands 3 (Gearbox/2K Games), Darksiders Genesis (Airship Syndicate/THQ Nordic), Dragon Ball Xenoverse 2 (Dimps/Bandai Namco), Farming Simulator 19 (Giants Software/Focus Home Interactive), Final Fantasy XV (Square Enix), Football Manager 2020 (Sports Interactive/SEGA), Ghost Recon: Breakpoint (Ubisoft), GRID (Codemasters), Metro Exodus (4A Games/Deep Silver), NBA 2K20 (Visual Concepts/2K Games), Rage 2 (id Software, Avalanche/Bethesda Softworks), Trials Rising (RedLynx/Ubisoft), Wolfenstein: Youngblood (MachineGames/Bethesda Softworks).

A Google Stadia tehát egy hét múlva indul el. Meglátjuk, milyen sikerrel.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)