A visszamenőleges támogatás ellenkezőjével is rendelkezni fog az Xbox One

Az Xbox One-t nem érdemes rögtön a szekrénybe dobni az Xbox (Series X) megjelenésekor.

Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője az MCV-nek adott interjújában olyan dolgokat vetett fel, amik nem kizárólag a next-gen Xboxra jellemző, hanem az Xbox One-ra is – olyan játékokat tervez kiadni az Xbox Series X megjelenésétől számított egy-két évben a Microsoft, amik az Xbox One-on is futni fognak, így lényegében a kurrens-gen konzol „előre támogatott” lesz. „Ahogy a tartalmaink megjelennek a következő egy, két év során, mindegyik játékunk (hasonlóan a PC-hez) az [Xbox] eszközcsaládban felfelé és lefelé is működni fog. Biztosítani akarjuk, hogy ha valaki befektet most az Xboxba a Series X megjelenése előtt, akkor úgy érezze, hogy jó befektetése volt, és tartalmilag elkötelezettek vagyunk az ő irányába is,” mondja Booty, aki szerint három-négy havonta számíthatunk új játékokra.

„Ha azt mondjuk, hogy egy játék egy meghatározott időpontban fog megjelenni, akkor azt meg is kell valósítanunk – csak a végrehajtásban kellene javulnunk. Több olyan stúdiónk van, amiben több csapat is van. Például bejelentettük az Everwildot, ami egy új IP a Rare-től. Ez egy második csapat [a Rare-en belül], ami felpörgetünk Louise O’Connor vezetése és kreatív irányzata alatt. Ez egy másodlagos csapat, ami párhuzamosan létezni fog a Rare-ben, ami a Sea of Thievesen dolgozik, és továbbra is ezzel fog foglalkozni. Szóval két csapat lesz. Eközben a 343 Industriesnél a Halo Infinite-en dolgoznak, de közben például a Halo Reachet is elhozták a PC-re, hogy a Halo: The Master Chief Collection része legyen. [De ott még több rész is portolás alatt áll, mivel a Reach volt az első fecske PC-n; a következő a Halo: Combat Evolved, az első rész lesz – a szerk.]

De azt nem csináljuk, hogy mondjuk a Minecraft csapat fele a Sea of Thievesen dolgozzon. Szerintem úgy eléggé keményen működtetnénk a stúdióinkat. Mindegyik stúdiónak megvan a saját kultúrája, eszközkészlete és technológiája. És természetesen sok információt, technikát és tapasztalatot megosztanak egymás közt. Ám nem vagyunk azon a ponton, hogy stúdiók között mozgassunk embereket,” tette hozzá Booty.

Úgyhogy a Microsoft úgy dolgozik a játékain, hogy az Xbox (Series X – ez a modell neve, míg a next-gen Xbox neve pusztán Xbox, ez feleslegesen bonyolult a Microsoft részéről) mellett azok PC-n is fussanak, továbbá Xbox One-ra is elérhetőek legyenek. Tehát ez a következő evolúció lehet az Xbox Play Anywhere programban (Xbox One és PC között elegendő egy vásárlás az adott játékból). Eközben a Sony más gondolkodásmódot követhet, erről külön értekeztünk a nap folyamán.

Az Xbox (Series X) az év végén jelenik meg.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu