PlayStation Network letöltés: Európában lassítani fogja a sebességet a Sony a koronavírus miatt

Az európai divízió együtt dolgozik az internetszolgáltatókkal, hogy megregulázza a PlayStation Network letöltés sebességét, bár az online játékok sebességét ez nem befolyásolja.

Már szinte a csapból is az folyik, hogy a koronavírus járvány hatására szinte mindenhol karantén van, arra buzdítják, vagy kényszerítik az embereket, hogy maradjanak otthon, így éppen ezért jelentősen megnőtt az Internet felhasználás mértéke, amelyre a szolgáltatók nem voltak felkészülve. Éppen ezért nemrég például arra kérték a Netflixet, hogy csökkentse a filmjeinek a minőségét, hogy a hálózatok fokozott terhelésén enyhítsenek. (Ami egyébként érdekes kérdéseket vet fel, hiszen a Netflix előfizetések között jelentős különbség van az árban, hogy valaki csak az SD, vagy a HD/UHD tartalmakat is nézni kívánja-e és míg a cég megígérte, hogy foglalkozik e problémával, addig az előfizetők számára semmilyen kompenzációt sem helyezett kilátásba.) A Sony is reagált erre a helyzetre és bár név szerint nem lettek megemlítve, vagy felkérve, viszont most úgy döntöttek, hogy saját megfontolásból csökkentik a letöltések sebességét Európában.

A bejelentést a honlapjukon tették meg, ahol a Sony Interacitve Entertainment elnöke, Jim Ryan írt arról, hogy milyen fontos megvédeni a hálózatokat és biztosítani, hogy ilyen helyzetben bárki hozzáférhet, kellő minőségben. Éppen ezért dolgoznak az európai internetszolgáltatókkal azon, hogy közösen

„megregulázzák”

a PlayStation Network letöltés sebességét.

„Úgy gondoljuk, hogy fontos, hogy a stabilitás problémák megoldásának a magunk részéről eleget tegyünk, most, hogy az eddig még soha elő nem forduló mennyiségben használják az emberek az Internetet és sokkal inkább rá is vannak szorulva, mint eddig. Az ezzel kapcsolatos megszorítások viszont csakis a letöltésre vonatkoznak és az online játékot nem érintik.”

Ryan ezt még egy kicsit bővebben is kifejtette: míg a játékok letöltésében lassulást lehet majd tapasztalni, addig a gameplay tekintetében ugyanolyan jó minőség lesz jellemző. Végül azzal fejezte be az írását, hogy a PlayStationnek az otthon maradás szempontjából is jelentősége van, hiszen bizonyos országokban arra bíztatták a gamereket, hogy otthon játszanak a kedvenc konzoljukon, ahelyett, hogy veszélynek tennék ki magukat az utcákon.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu