The Lord of the Rings: Gollum: az első képek a next-gen Gyűrűk ura játékból!

PC-re, Xbox Series X-re és PS5-re fog megjelenni a The Lords of the Rings: Gollum, amelyben a címszereplő, rosszindulatú kis Gyűrűk ura-karaktert irányíthatjuk, akit Andy Serkis formált meg a filmvásznon.

A Deadalic Entertainment elküldte a sajtónak a már nagyon várt The Lords of the Rings: Gollum című lopakodós akció-kalandjáték első képeit, amely PC-re és újgenerációs konzolokra jelenik majd meg. A játékban Szméagolt, vagy másik nevén (Göncz Árpád fordításával) Gollamot irányíthatjuk majd, akinek kalandjait azzal kezdjük, hogy Barad-dûr börtönéből ki kell szabadulni. A képeket a német GameStar magazinnak https://www.gamestar.de/ köszönhetően is kapta meg a sajtó maradék része, a német print újság ugyanis a magyar GameStarral ellentétben https://thegeek.hu/2020/01/03/gamestar-mar-eldolt-hogy-biztosan-megszunik-a-nyomtatott-alapu-ujsag/, köszöni, él is virul.

A játék stílusa igen érdekes, ugyanis a készítők a rajzfilmekre is emlékeztető vizuális megoldásokat alkalmaztak, ugyanakkor a játék egyáltalán nem veszítette el az eredeti mű és a karakter komor, darkos hangulatát. A játék során Szauron erőivel kell megküzdenünk, természetesen nem szemtől-szembe, hanem az árnyakba bújva, és hátulról támadva, amolyan Gollam-módra. (Tehát nem egy újabb Shadow of Mordor-féle kaszabolós játékra kell számítanunk.) Az egyik képen pedig azt láthatjuk, ahogy a skrizofrén Gollam magával, illetve a belső hangjával beszélget, amely állandóan gyötri.

Nagyon sok kérdés van még, amelyre nincsenek válaszok, például a lopakodás (vagy: „szompolygász”, ahogy maga Gollam hívja a Gyűrűk ura filmekben) és a beszivárgás különféle megoldásai, lehetőségei, illetve, hogy mennyi helyszínt járhatunk majd be és hány küldetésben vehetünk részt, mivel ezek az első képek csak és kizárólag Barad-dûr erődítményére koncentrálnak. Mivel a látványvilág eléggé „fairy tale” hangulatú, ezért a 3Djuegos (ahonnan a forrásunk) van arra számít, hogy biztosan sokféle egyéb helyszín is lesz, a két eddigi Mordor-játékkal (és főleg a Shawod of Mordorral) ellentétben.

A Gollum videojátékot Unreal Engine 4-gyel fejlesztik és ahogy a bevezetőben is említettük, ez már csak next-genre jelenik meg, tehát PC-n kívül, PS5-re és Xbox Series X-re 2021-ben, szóval a „drágaszágot” nem kapjuk meg egyhamar. Mostanában egyébként sok információt hallhattunk a Daedalic pénzügyi problémáiról, de a cég vezetősége biztosított mindenkit, hogy ez a The Lord of the Rings: Gollum fejlesztését nem fogja befolyásolni.

Forrás: 3Djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)