Electronic Arts x Steam: közelebb egymáshoz a két fél

Több játék is felbukkant a Steamen az Electronic Artstól, akik pluszban még egy szolgáltatásukkal is megkínálják Gabe Newell digitális játékboltját.

Az Electronic Arts egy sajtóközleményben tudatta velünk, hogy még több játékot felpakolt a Steamre, amik ráadásul jelentős leárazással (akár 75%-os kedvezménnyel) startolnak el a Valve boltján. Ezek a játékok volnának az „újoncok”: Burnout Paradise Remastered, Crysis 3, Dragon Age II, Dragon Age: Inquisition, Fe, Mirror’s Edge: Catalyst, Need for Speed Rivals, Need for Speed (2015), Need for Speed: Heat, Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, Sea of Solitude, Unravel, Unravel Two.

Aki elítéli a Denuvos játékokat, előre szólunk: az Electronic Arts félti a magát, és nem nevezi a nevén a DRM-et, ami eléggé boszantó húzás a kiadótól (de a Codemasters is évek óta nem képes a Steamen nyilvánvaló módon feltüntetni, hogy az F1-es játékai ezt a gépterhelő DRM-et alkalmazzák…). Még megjegyezzük, hogy a Steamen az „Incorporates 3rd-party DRM: EA on-line activation and Origin client software installation and background use required.” jelző a Denuvo megemlítése helyett azt takarja, hogy az Origin klienset így is fel kell telepítenünk a gépünkre!

Azt is bejelentette az Electronic Arts, hogy az EA Access is nemsokára felbukkan a Steamen. Ez a havi előfizetéses szolgáltatás ugye az, ami az Xbox One és az Origin után nemrég PlayStation 4-en is elindult. Havidíjért korlátlanul hozzáférhetünk az Electronic Arts játékkatalógusának jelentős részéhez (kb. mindegyik modernebb játékuk a szolgáltatás része). Ehhez hasonló az Xbox Game Pass a Microsofttól. A tervek szerint valamikor a nyáron indul a Steames EA Access.

Úgyhogy az Electronic Arts tényleg tartja a szavát, és a Star Wars Jedi: Fallen Order nem csak egy egyszeri kivétel volt a két betűsként gyakran emlegetett cégtől – már csak az a kérdés, hogy az EA Accesset mikor is indítják el a Steamen. Talán augusztusban.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu