A Bloodborne producere is távozik a Sony Interactive Entertainment Japan Studio-tól!

A Sony Interactive Entertainment (SIE) – eredetileg hazai pályájú – stúdiója egyre inkább ereszti ki magából a fontosabb beosztású embereket; ez nem valami jó jel a stúdió jövőjére nézve.

Az új távozó neve Masaaki Yamagiwa. Ő a Bloodborne, a Deraciné, illetve a Tokyo Jungle esetében volt producer, így a háttérben nem volt elhanyagolható személy. Nos, ő a Twitteren közölte, hogy a Sony Interactive Entertainmentet február végén el fogja hagyni, de továbbra is keményen fog dolgozni, hogy játékokat alkosson. Majd mindenkinek köszönetet mondott. Jelenleg nem is tudjuk, hogy Yamagiwa pontosan hol is folytathatja a játékfejlesztői karrierjét.

És ez nem az első eset – az utóbbi év során többen is kiléptek a SIE Japan Studio-tól. Decemberben például Teruyuki Toriyama hagyta maga mögött a Sony egyik legfontosabb stúdióját, és ő korábban a Bloodborne-on szintén producerként dolgozott, de emellett meg lehet még említeni a Demon’s Souls remake-et, esetleg a Soul Sacrifice-ot. Ott van még a Silent Hill első részének producere, Keiichiro Toyama, aki aztán a Siren (Forbidden Siren), vagy a Gravity Rush alkotója is volt – ő Kazunobu Satóval és Junya Okurával közösen távoztak, hogy a saját stúdiójukat, a Bokeh Game Studio-t megnyithassák. (És az ő következő játékukról nemrég be is számoltunk – ígéretesnek tűnik az első jelek alapján.)

És az imént említett távozások alapján talán nem túlzás azt mondani, hogy a Sony korábban talán fontosabb szerepet betöltő stúdiója jelenleg nincs jó helyzetben. Hiába mondja Jim Ryan, a SIE elnök-vezérigazgatója, hogy a japán piac is fontos számukra, a cég elég erősen amerikanizálódott (a SIE főhadiszállása is Kaliforniában van, nem pedig Japánban), vagy legalábbis nemzetközibb irányt vett fel a PlayStation 4 élete során; a PlayStation 5-ös fejlemények pedig már csak következményekként bukkantak fel.

A végére így joggal kell feltennünk ezt a kérdést: mi lesz veled, Sony Interactive Entertainment Japan Studio?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu