„Halálos” lesz a Bokeh Game Studio játéka [VIDEO]

A Silent Hill, (Forbidden) Siren és a Gravity Rush létrehozásában közreműködő Keiichiro Toyama több gondolatot is megosztott következő játékáról.

Tavaly Toyama lelépett a Sony Interactive Entertainment Japan Studiotól, hogy létrehozza saját csapatát, a Bokeh Game Studio-t. Ennek vezérigazgatójaként és kreatív rendezőjeként. Egy új videó készült, amiben több koncepciós rajzot is láthatunk a csapat játékából. Toyama szerint több irányzat áll a projekt mögött. Ezúttal sokkal sötétebb hangnemet ütött meg az utóbbi játékaihoz képest (nem csoda – a Gravity Rush életvidámabb volt). Szerinte ezért visszatért a gyökereihez, a horrorhoz (az első Silent Hillnek ugyanis ő volt a rendezője!).

Viszont ahelyett, hogy mélyen a horror mellett kötelezné el magát, valamelyest a szórakoztatásra is törekedne a játékkal, úgyhogy bár rendelkezni fog a még névtelen projekt horror elemekkel, fel is szeretné vidítani a játékosokat. Az ő horrorral kapcsolatos nézete azon alapul, hogy a mindennapi élet megrázkódik – a félelmetes dolgok megmutatása helyett a pozíciónkat szeretné megkérdőjelezni, miközben azt a kérdést is felteszi, hogy békésen élünk-e. Ilyen gondolatokat szeret a koncepcióiba elhelyezni, és ezt akarja a következő játékának témájaként.

Szórakoztatásként gyakran olvas képregényeket, és kiemelte, hogy mostanában „halálos játékokat” lát trendi tartalomként, amik szórakoztatást adnak valamelyest brutálisnak nevezhető világokhoz. Ezt az irányt vette ő maga is fel (rendes emberek irracionális helyzetekbe jutnak, érzelmileg pengeélen táncolnak, miközben akcióval/drámával küszködnek), és ez ihletként felbukkanhat a következő játékában.

Toyama szerint a játékainak egyik eleme a környezet, hogy milyen faluban, városban élünk, hogyan jutottak ide az emberek, és hogy miként érzik magukat – így közelíti meg a játékokat. Helyszínek is szolgáltak már inspirációként, és gyakran átnéz pár térképet és pár metódussal kísérletezik a környezet felépítése céljából. Szabadidejében a családjával elment egy ázsiai városba, ami az arrafelé jellemző dinamikával rendelkezett (egzotikum + modernitás keveréke). Elképzelte ezt a helyszínt, ami megőrizte az evolúció érzését és az emberek energiáját, és szerinte ez jó téma lehet a játékában.

Toyama pont akkor kezdett egy művészeti iskolában tanulni, amikor a 3D-s játékok teret kezdtek nyerni, és a játékipar egyre inkább nyitott a fiatal játékosok felé. Ebből adódóan lett játékalkotó, ami meglepte, de természetesnek hatott ennek lehetősége. Olyan IP-ket akar teremteni, amiket a játékosok 10-20 évvel a megjelenés után is élvezni fognak, és azért hozta létre a saját stúdióját, hogy a megfelelő körülmények megmaradhassanak.

A fotókészítés mögötti motivációja pedig abban rejlik, hogy rögzíthesse, hogy az adott időpontban miképp érez. Az iskolai évek alatt az analóg videógráfiára koncentrált, és a napi élet során lőtt fotók egyfajta időgépként szolgálhatnak, hogy abba az időpontba visszamehessünk, és élvezi az ebből fakadó nosztalgiát, mert lenyugtatja, és ezért van mindig nála kamera. A játékkészítést pedig csoportosnak tekinti, és ezt is élvezi. Viszont azt nehéznek tartja, hogy az érzéseit kifejezze, és új alkotásokat teremtsen a napi élete során – a fotógráfia az egyedüli könnyű megoldás erre. Másképp látja a világot, mint pár éve, ez főleg a színekben érződik. Szerinte a fotók készítése remekül illik a játékalkotáshoz, vagy más csoportos aktivitásokhoz.

Toyama elég meghatározó művészlélek a lenti videó alapján, és a képek is szokatlannak hathatnak első blikkre.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu