Final Fantasy VII-hírek: a PlayStation 5-től a mobilos bejelentésekig [VIDEO]

A tegnapelőtti PlayStationös minta után most a Final Fantasy VII körüli eseményeket nézzük át.

Kezdjük a PlayStation 5-re bejelentett Final Fantasy VII Remake Intergrade-del. Ebben jobb textúrákat, fejlettebb megvilágítást és részletesebb háttereket kapunk PlayStation 5-ön. Két grafikus mód lesz – a Graphics Mode a felbontást helyezi előtérbe (4K/30 FPS, ha tippelnünk kellene), míg a Performance Mode lejjebb tekeri a natív felbontást, de a frame rate 60 FPS lesz. Lesz egy teljesen testre szabható fotómód, a DualSense kontroller haptikus visszajelzését is kihasználja ez a kiadás, és a motoros versenyek alatt az adaptív ravaszok lehetnek hasznosak. Új nehézségi szintként itt lesz a Classic Mode, a töltési idő pedig gyorsulni fog. Ezek a PlayStation 5-ös frissítésben is ott lesznek, nem csak az Intergrade-ben.

Aki megvette PlayStation 4-en a Final Fantasy VII Remake-et, ingyen frissíthet a PlayStation 5-ös verzióra. Viszont egy új epizód is lesz az Intergrade-ben, Yuffie-val a főszerepben. Behatol a Shinra cégbe, hogy ellopjon egy erős matériát, és helyreállíthassa az otthonának hírnevét. Új szemszöget, illetve harci és játékmenetbeli frissítéseket ígér itt a Square Enix. Az epizód külön lesz elérhető a PlayStation Store-on a frissítőknek. Tehát igen, fizetniük kell érte. A Final Fantasy VII Remake Intergrade alapkiadása lemezes kiadásban is elérhető lesz, de a PlayStation Store-on a Digital Deluxe verzió is ott lesz. Ez a soundtrackből ad egy kis részletet (pl. a Descendant of Shinobi című dalt), plusz lesz egy digitális művészeti könyv koncepciós rajzokkal és karakter-áttekintésekkel. Az előrendelők a Cacstar fegyvert is megkapják Yuffie epizódjában, a változattól függetlenül.

A Final Fantasy VII Remake Intergrade különálló termék lesz, így ennek birtoklása nem jelenti azt, hogy a PlayStation 4-es Final Fantasy VII Remake is a miénk lesz. A Yuffie-epizód sem lesz PlayStation 4-en elérhető. A Square Enix azt javasolja, hogy először játsszuk végig az alapjátékot, de ez a történet külön ott fog várni minket a főmenüben. A PlayStation 4-es elmentés menni fog PlayStation 5-ön is; az ezt lehetővé tevő patch a Final Fantasy VII Remake Intergrade rajtja előtt fog megérkezni. Internetkapcsolat kell majd az elmentés új generációs átemeléséhez.

Tetsuya Nomura, a Final Fantasy VII Remake (Part 1) rendezője a Famitsunak adott interjújában megerősítette, hogy a folytatás esetében nem lesz társrendező. Eddigi kollégája, Naoki Hamaguchi veszi át a stafétát, és ő – mivel három Final Fantasy VII-et jelentettek be az este folyamán! – minden eddiginél több projekten fog dolgozni, miközben ő a FF VII körül mindennek a kreatív rendezője lesz. Nem fog jelentősen változni a befolyásolása a projektek felett, és nem, a Square Enix nem közölt további részleteket a Final Fantasy VII Remake második részéről. Az Intergrade nem számít annak.

Nos, akkor beszéljünk erről a másik két Final Fantasy VII-ről. Az első a Final Fantasy VII: Ever Crisis, ami iOS-re és Androidra készül. Ez egy fejezetekre bontott, egyjátékos élmény, ami a teljes FF VII-es idővonalat lefedi. Az eredeti játék mellett a többi Final Fantasy VII-es cím eseményeit is érinteni fogja, de lesznek új történetbeli elemek. A SOLDIER eredetét is körül fogják járni, az író pedig Kazushige Nojima lesz, aki a Final Fantasy VII Remake történetét és forgatókönyvét írta. És a harmadik bejelentés lesz a legnagyobb WTF – a Final Fantasy VII: The First Soldier is iOS-re és Androidra készül, de ez egy battle royale akciójáték, aminek története a FF VII elé tehető. SOLDIER-jelöltként a mágiát és a képességeinket is megfelelően ki kell használnunk a túlélés céljából.

És akkor a megjelenési dátumok. A Final Fantasy VII Remake Intergrade június 10-én érkezik PlayStation 5-re (ekkor jön a Final Fantasy VII Remake PlayStation 5-ös frissítése is); a Final Fantasy VII: Ever Crisis 2022-ben jön iOS-re és Androidra; a Final Fantasy VII: The First Soldier pedig 2021 folyamán pottyan az iOS/Android duóra.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Final Fantasy VII: Ever Crisis

Final Fantasy VII: The First Soldier

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu