Új IP-n dolgozik a Respawn Entertainment

Úgy tűnik, hogy a csapat nem tér vissza a közeljövőben a Titanfall IP-hez, hanem inkább valami újat valósítanak meg helyette.

Vince Zampella, a Respawn Entertainment alapítója (aki mostanában inkább a DICE Los Angeles-nél tevékenykedik, így jelenleg a Battlefield következő felvonásának fejlesztésébe is besegít) a Twitteren retweetelt egy álláshirdetést. Az öt fős csapathoz egy hatodik személyt, egy programozót keresnek, hogy korán beszállhasson a munkába, ami egy nulláról felépített IP-hez lenne szükséges. Aztán ő maga hozzátette, hogy egy izgalmas új lehetőséget kínálnak, ami egy új Respawn-projektről szól.

Az álláshirdetést itt találhatjuk. A szoftvermérnöki posztot betöltő újoncnak egy kisebb inkubációs csoportban lesz része, így a fejlesztést megelőző, pre-produkciós munkálatoknál tart a Respawn, hiszen hat fő nem valami sok egy AAA cím fejlesztéséhez (és akkor még finoman fogalmaztunk). A feladatok közé tartozik az is, hogy új utakon lehessen felfedezni, amíg az univerzumban nem égünk kb. halálra. Ezen felül a csapat alapkőletételében is részt kell venni, ami szintén a pre-produkciós fázisra utal. Az már csak bónusz, hogy a túlórázást és az erőltetett menetet (crunch) elutasítják!

Ebből adódóan pedig kizárhatjuk azt, hogy a Respawn a Titanfall 3-on dolgozzon, sőt, emellett még talán azt is ki lehetne jelenteni, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása sem tűnik valószínűnek (igaz, az utóbbi annyira jól fogyott, hogy még az Electronic Arts elvárásait is túlteljesítette, holott ebben nem volt mikrotranzakció, élő szolgáltatás, DLC, vagy online játék, ugyanis egy offline, egyjátékos sztoriról van szó). Pedig lehet, hogy anyagilag talán megérné nekik ezekkel foglalkozni (hiszen a Titanfall 2 is már kifejezetten korrekt sztorimóddal rendelkezett; a játéknak annyi volt a pechje, hogy túl közel jelent meg a Battlefield 1-hez).

Úgyhogy akármit is csinál a Respawn, ne számítsunk két-három éven belül a megjelenésre. Nyíltan kifejezték ők maguk is, hogy a fejlesztés komolyabban még el sem kezdődött, így nem lehet mondjuk 2022 elejére kiadni ezt az új IP-t, akármi is lesz belőle a jövőben.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu