Játékadaptációt kap a The Mandalorian?

A Csillagok háborúja (Star Wars) licencet egyre több helyen alkalmazzák, és esélyes, hogy most egy TV-sorozatra alapozott játék is készül valahol.

A Lucasfilm Games visszatérése nagy meglepetés volt, és utána a cég gyorsan elkezdte kiosztogatni a Disney felügyelete alatt álló IP jogait, így már nem csak az Electronic Arts készít Star Wars-játékokat, hanem például a Massive Entertainment (The Division, Avatar) is a Ubisoftnál, továbbá pletyka szintjén hallottuk már azt is, hogy az Aspyr Media a Star Wars: Knights of the Old Republicból csinál egy remake-et, ami akció-RPG stílussal támad majd, és így nem körökre osztott harcokkal rendelkezik.

Az Xbox Erás Shpeshal Ed a Twitteren azt írta, hogy játék készül a The Mandalorianból, és itt nem egy Funko Pop figurára gondolt, hanem egy videojátékra. Elszólta magát, mert erről szerinte nem kellett volna még beszélnie, és reméli, hogy nem égette le ezzel az információs forrását, és most bocsánatot kell tőle kérnie. De mégis ki készítheti ezt a játékot? MrMattyPlays ebben a podcastben azt említette, hogy az Xbox Game Studios egyik csapata lehet a válasz: ő ugyanis azt hallotta, hogy az egyik stúdió egy Lucasfilm IP-n dolgozik, majd rögtön hozzá is tette, hogy itt nem a MachineGamesre gondolt (mert ők egy másik Lucasfilm IP-ből, Indiana Jonesból készítenek egy játékot). A sztori állítólag a Császárság bukása után, de az Első Rend felbukkanása előtt játszódik.

Addig pedig hivatalos az, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order next-gen kiadást kap. Az új IP-n dolgozó Respawn Entertainment és az Electronic Arts közölte, hogy a nagy anyagi és kritikai sikereket felmutató egyjátékos termékből PlayStation 5 és Xbox Series verzió készül, és a nyár folyamán meg is fog érkezni. Sajnos nem sokat tudunk róla azt leszámítva, hogy több technikai fejlesztést kap ez a verzió, de legalább azt már örömmel közölhetjük, hogy akinek már megvan PlayStation 4-re vagy Xbox One-ra a játék, ingyen frissíthet az új konzolos verzióra.

Talán a nyárra hivatalosan is bejelenthetik a The Mandalorian-játékot.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu