Dead Space remake: új mechanikák az eredeti játék alapjain?

Állítólag a Dead Space felújítása már készül az Electronic Arts felügyeletével, és ez is jele lehet annak, hogy a kiadó pénzt lát az egyjátékos játékokban.

 

A pletykák szerint a korábban Jade Raymond (ex-Ubisoft [Assasin’s Creed], ex-Stadia, most a PlayStation Studiosnál a Haven Studios alapító-vezetője) által alapított Motive (Star Wars: Squadrons) dolgozik a Dead Space felújításán. Erről a VentureBeatnek író Jeff Grubb írt, de azért az ő hitelessége megkérdőjelezhető (hiszen ő gyakran hangoztatta, hogy a Starfield 2021-ben jön, mire a Microsoft megcáfolta, és bemondta a 2022 novemberi rajtot).

Szerinte a Dead Space-szel kapcsolatban a Motive a Capcom könyvéből tépett ki pár oldalt, ugyanis az ő Resident Evil remake-jeik nem voltak anyagilag kudarcot felmutató termékek a japán kiadónak. A Resident Evil 2 Remake-hez hasonlóan a Dead Space felújított kiadása az eredeti játékot erős alapzatként fogja használni, de a látványvilág modern lesz, és nagy eséllyel a franchise többi része által ihletett új játékmechanikák is bejutnak majd a remake-be.

Grubb úgy spekulál, hogy a Dead Space-projekt a Star Wars Jedi: Fallen Order sikere miatt valósulhat meg, és a kiadó ráérzett arra, hogy talán meg kellene gondolnia a korábbi kijelentését (többször is nyíltan kimondták, hogy az élő szolgáltatásos, live service játékokra helyezik a hangsúlyt), amivel indokolta az egyjátékok címekre szánt erőforrások csökkentését, miután a Mirror’s Edge: Catalyst nem volt olyan sikeres. A DICE volt amögött a játék mögött, majd a Star Wars: Battlefront II még nagyobb katasztrófa volt a megjelenéskor, de szolgáltatás formájában a stúdió idővel helyre tudta pofozni a játékot (ami az első benyomás hatása miatt azért már nem mindenkinél hívta fel ismét a figyelmet).

A Dead Space remake hivatalosan még nincs bejelentve. Állítólag a három hét múlva érkező EA Play Live közvetítés során fog megtörténni a leleplezés. Addig mindazt, amit leírtunk, nem szabad teljesen elhinni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu