FIFA 22: cross-gen foci, de nem mindenütt újul meg [VIDEO]

Nincs év pénzes zsák nélkül: az Electronic Arts idén is jelentkezik FIFÁval, aminek az Ultimate Team módja elképesztő mértékű pénzt hoz a kiadónak.

 

Az Electronic Arts bejelentette, hogy a 2021-es FIFA is cross-gen lesz, így ismét csak az iOS, Android páros marad ki. Persze ennél kicsit bonyolultabb a helyzet, de még visszatérünk rá. Aki augusztus 11-éig előrendeli a FIFA 22 Ultimate Editiont, decemberelsejétől kap egy nem cserélhető FIFA Ultimate Team (innentől csak FUT) Heroes játékost. A játék ezen kiadása egy Ones to Watch játékostárgyat, négy nappal korábbi hozzáférést, ingyenes next-gen frissítést, 4600 FIFA pontot, egy Team of the Week 1 játékostárgyat, egy Kylian Mbappét nekünk kikölcsönző tárgyat ad, plusz egy FUT Ambassador játékost választhatunk, és a karrier módban a Homegrown Talent is ott lesz. Tehát többnyire FUT-bónuszokat ad az early accessen túl…

A FIFA 22-ben a HyperMotionnek köszönhetően gépi tanulási technológia van, hogy az eddig legvalószerűbb, legdinamikusabb és legreszponzívabb fociélményben lehessen részünk… PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen és Google Stadián. Nem hagytuk ki a PC-t: a PC-s verzió továbbra is „elavult” lesz, ami tavaly még megérthető volt, idén már inkább ellenszenves húzásnak tűnik.

A HyperMotionnel először nagy intenzitással játszó focistákat tudtak lemodellezni (egyszerre 22-t), és a kiadó gépi/mély tanulású algoritmusa több mint 8,7 millió képkockából merítve tanul, majd valós időben új animációkat ír, hogy még szervesebbnek hasson a meccs, legyen szó egy lövésről, egy passzról, vagy egy cselről.

A kapusok rendszerét újraépítették, a karrier módban lehetőségünk van saját klubot alapítani (Create a Club, ezt pár éve kivették), a Voltában is átgondolták a játékmenetet, és új tárgyakat is ígér az EA Sports, ami a nyár során fog több részletet közölni az újításokról. A játék borítóképén a Paris Saint-Germainnál játszó Mbappe látható. Csak itt lesz elérhető az UEFA Bajnokok Ligája és Európa Ligája, de az UEFA Európa Konferencia Liga, a Premier League, a Bundesliga, a LaLiga Santander, a Conmebol Libertadores és a Conmebol Sudamericana is a kínálatban található.

A FIFA 22 október 1-jén jön ki PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és Google Stadiára (ezeken a next-gen újításokkal), PC-n (ahol mindössze egy gépre lehet aktiválni a játékot vásárlásonként…!?) Steamre és Originre, továbbá PlayStation 4-re és Xbox One-ra (ezeken tehát az Ultimate Edition megvásárlása után frissíthetünk ingyenesen az új generációs kiadásra). A Nintendo Switch is megkapja, de ezt talán felhasználóbarátabb lenne roster patchként frissítés formájában értékesíteni, ahogy a Konami tette az eFootball Pro Evolution Soccer 2021-gyel. Nem, ehelyett a Switch ismét csak egy Legacy Edition újrakiadást kap…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu