PlayStation VR 2-n térhet vissza a PlayStation Home?

A PlayStation Home körül gyanús jelek mutatkoznak, holott ezt a szolgáltatást már évekkel ezelőtt lezárta a Sony.

 

A PlayStation Home egy 3D-s, virtuális közösségi platform volt a PlayStation 3-on. 2008 decemberében startolt el, majd 2015. március 31-én lett bezárva. És nem kizárólag azért tűnik gyanúsnak a „péesotthon”, mert a Sony frissítette a védjegyet a név esetében, mert azért ez gyakori szokott lenni, hogy ne csússzon ki valaminek az elnevezése a kezeik közül.

Nem, ennél bonyolultabb a helyzet: a Redditen olvashatjuk, hogy a Sony néhány napja frissítette a PlayStation Home szabadalmát, de ezt már az utóbbi hónapok során másodszor tette! A védjegy használati kategóriájának frissítése három hónappal ezelőtt az online bajnoksások szervezését, megrendezését és ennek kezelését említette, de olyan dolgokat is megemlített, mint „televízió, mozgóképek, hírek, sportokö…

Aztán egy hónappal később a Sony a Soho Engine védjegyét is frissítette, ami már felettébb elgondolkodtató, hiszen a PlayStation Home ezen futott anno. Nos, és mind a két védjegyfrissítést ugyanaz a Sony-s képviselő intézte el (Boult Wade, S.L.) A PlayStation Home és a Soho Engine mögött álló csapat most a londoni stúdióban dolgozik, és ők korábban kimondták, hogy valami olyasmi készül náluk, amiben „hatalmas potenciál” rejtőzik.

A londoni stúdió valamilyen VR-os projekttel is foglalkozik, így talán nem rossz elképzelés, ha a PlayStation VR 2-höz kötjük ezt az egészet. Mivel az egy erősebb virtuális valóság-headset lesz, azon nem lenne rossz ötlet így érdekesebbé tenni a VR-t. De az online bajnokságok említése is érdekes… VR-ban nézhetik az EVO verekedős világbajnokság meccseit a PlayStation Home-ot használó játékosok? A Sony Interactive Entertainmentnek ugyanis tulajdonrésze van az EVO-ban (és írtunk is róla, amikor bevásároltak).

Jó, mindez még nem hivatalos, de érdekes forgatókönyvet vázolhat fel. Persze lehet, hogy aztán ennek ellenkezője valósul meg, de most csak találgatni tudunk.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu