Copshop – Gyors éjszakai rendőrgyilkosság

FILMKRITIKA- A Copshopban, Teddy Murretto úgy tűnik, nem tud szünetet tartani. Egy balul sikerült üzlet után menekül a maffia elől, és bérgyilkosok vannak a nyomában. Sőt, olyannyira nincs szerencséje, hogy egy rendőrőrsön köt ki, ahol az egyikükkel együtt zárják be. Szerencsétlenségére Valerie Youngnak, a Murretto éjszakai tartózkodásával foglalkozó újonc zsarunak a kapitányságon való jelenléte hamarosan rosszabbra fordul.

 

A Copshop című filmet Joe Carnahan rendezte, a főszerepekben Gerald Butler játssza Bob Viddicket, a profi bérgyilkost, Frank Grillo pedig Teddy Murrettót, a szélhámost. A két főszereplőt Alexis Louder támogatja, aki az újonc zsarut, Valerie Youngot alakítja.

A felállás és az egész cselekmény kissé sablonosnak tűnik, így nekem is voltak fenntartásaim ezzel a filmmel kapcsolatban, főleg, hogy már a trailerek is túlságosan biztosra adták el. Nem volt R-besorolású trailer, és a trailerek úgy állították be ezt a filmet, mint egy vicces, bolondos vígjátékot, némi lövöldözéssel. Ez talán a film rovására mehet, és remélhetőleg a jó szájpropaganda sikerre viszi a filmet.

Mert ez a film, bár komikus hangvételű, a valóságban egy hiper-erőszakos, egy helyszínen zajló lövöldözés, néhány brutális kínzási jelenettel a film során.

 

Copshop - Frank Grillo

 

Támadás a Nevada Örsön

 

A történet egy éjszaka alatt játszódik egy távoli nevadai rendőrségi őrsön. Teddy Murretto letartóztatja magát azzal a céllal, hogy így a rá vadászó bérgyilkos nem tud eljutni hozzá. Teddy szerencsétlenségére a bérgyilkosnak ugyanez az ötlete támad, és mindketten ugyanott kötnek ki. A dolgok tovább bonyolódnak, amikor felbukkan egy rivális bérgyilkos, Anthony Lamb. Innentől kezdve káosz és lövöldözés tör ki, miközben Valerie megpróbálja túlélni az éjszakát és túlélni a kereszttüzet.

Úgy tűnik, a rendező Joe Carnahan szereti a komédia és a brutális erőszak egyensúlyát, hiszen olyan filmeket rendezett, mint a Füstölgő ászok, a Narc és a Boss Level. Frank Grillóval is szeret együtt dolgozni, és állandóan hívja őt, bármilyen akciófilmet készít, ír vagy rendez, mivel Frank a legtöbb filmjében szerepel valamilyen formában. Jól színészkedik, és a filmben szélhámosként szerepel, mindig megpróbálja megnyerni Valerie-t, hogy kiengedjék, és elhagyhassa a kapitányságot. A karaktere és Gerard Butler karaktere közötti dumák jól megírtak, és viccesek voltak, amikor kellett, vagy komoly, amikor a jelenetek megkövetelték, nem ütköztek a stílusuk, és nem volt probléma az előadásmódjukkal vagy a szövegükkel.

 

Copshop

 

Ez a bárány egy kicsit túl nyers

 

Másrészt a Toby Huss által játszott rivális bérgyilkos, akit Anthony Lambnek hívnak, vegyes érzelmeket váltott ki belőlem a filmnél.

A forgatókönyvet leszámítva a filmben soha semmi pszichotikus vagy őrült dolgot nem adnak igazán, azon kívül, hogy a helyi zsarukat lövöldözik le a kapitányságon. Beszédes bérgyilkosként jött le, aki kicsit lökött, és meglepően kegyesnek tűnt ahhoz képest, amit Viddick az egyik jelenetben tesz egy bizonyos karakterrel. Lambnál zavaró a déli akcentusa, így a karaktere elveszhet egy kicsit bizonyos jelenetekben.

Egy szórakoztató lövöldözés mindenkinek

 

A Copshop egy szórakoztató kirándulás az erőszak, és a poénok között, amely bár csak egy elsődleges helyszínnel rendelkezik, a rendező és a forgatókönyv elég jól használja azt a helyszínt ahhoz, hogy minden akciójelenet igényünket kielégítse.

Akciófilmek tekintetében 2021 egyik legbrutálisabb filmje, és bár nem éri el a slasher movie típusú gore-t. Van néhány eléggé felkavaró jelenete, ami kiemeli a filmet a tipikus PG-13-as besorolású akciófilmek közül, amelyek nagyobb költségvetéssel rendelkeznek, de nem jól rendezett akciójelenetekkel.

Ha csak lazulni akarsz, és élvezni akarsz néhány klassz akciójelenetet és Butler és Grillo karaktere közötti dumákat, valamint néhány szórakoztató fordulatot, akkor ez a film neked való. Ráadásul, bár a felállás klisés, a karakterek megmaradnak a lényegnél; nincs megváltás vagy deus ex machina személyiségváltozás vagy aranyszív pillanat. A szélhámos szélhámos marad, a bérgyilkos bérgyilkos marad, a zsaru pedig zsaru, ami számomra újdonságot jelentett a történetmesélés szempontjából.

-Dante-

Copshop

Rendezés - 8
Színészek - 7.5
Sztori - 7
Látvány/Hangok - 8.2
Hangulat - 7.7

7.7

A Copshop egy jó akciófilm, amely néhány dologban elakad, főleg azért, mert az újonc zsaru elem nem válik tényezővé az egész történetben. Ráadásul bizonyos jelenetekben lehetett volna véresebb is, és remélem, hogy lesz majd egy rendezői vágás is a későbbiekben, hogy néhány jelenet teljes pompájában megmutatható legyen.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Bence is a Senior Staff Writer for our site. He is an avid gamer, that enjoys all genres, from Indie to AAA games. He mostly plays on the PS4 or on the laptop (since some indies get a preview build there faster). Loves obscure Japanese games that no one else dares to review on this site.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu