Alan Wake Remastered: ennyit javult az újságíró látványa egy évtized után [VIDEO]

A Remedy Entertainment nagy eséllyel ezen az Alan Wake Remastered játékon keres egy kis pénzt, mielőtt jönne a folytatás: át lehet látni, hogy a finnek mire készülnek.

 

Az Alan Wake Remastered nem rendelkezik sugárkövetéssel (ray tracing), de ennél több is van a képletes motorháztető alatt. Egy új blogposztot olvashatunk az Xbox weboldalán, ami kifejti, hogy a Remedy, illetve a remasterelésekben jártas D3T hogyan hozta el Alan Wake-et az új generációra.

Xbox Series X-en felskálázott 4K felbontásban, 60 FPS-sel fut az Alan Wake Remastered, míg a kistesó Xbox Series S-en 1080p-n, másodpercenként hatvan képkockával. A jelenetek át lettek dolgozva, az arcanimációk és a lipsync (a szájmozgás a beszédhez igazítva) szintén javultak. A környezetek gazdagabbak részletességükben, a karakterek modelljei jobbak lettek (frissített bőr- és haj shaderek), de az anyagok és textúrák esetében is belenyúltak az eredetibe. Anti-aliasing, árnyak, szélszimuláció, jobb látótávolság, ezeket is megemlíti a poszt.

Az Alan Wake Remastered több mint 30 karakterrel rendelkezik, és mivel sztoriközpontú a játék, ők mind nagy szerepet kaptak, így a remasterelés során ők sem maradtak ki az arcfelvarrásból. Egy teljes csapatnyi karakterművész nézte át a referenciaanyagokat, hogy a felhasznált színészekhez még közelebb vigyék őket. Az animációs csapatok az arcok animációját, az alapvető játékmenetbeli mozgásokat egyaránt jelentősen erősítették. Az arcok új vázakat (rigeket) kaptak, a párbeszédhez teljesen új mozgásdigitalizálás (motion capture) készült, és több 600 új póz is készült, hogy nagyobb kifejezést kaphassanak a karakterek teljesítményei.

A környezet is ugyanolyan figyelmet érdemel, mint Alan Wake, ezért egy külön csapat létesült, ami a füves, fás területekre szakosodott. Az erdő egy mélyen összetett környezet, új részletességével (moha, lehullott levelek, bokrok) pedig még inkább komolyabb látványt kapott, és a szél fújásával a fák is új animációt kaptak. A csapat a programozókkal a területen is módosított. Több anyag is nagyobb összetettséget és felbontást kapott (pl. a por, a kövek, a hegyek; városias régiókban pedig az aszfalt és a beton). Egy másik csapat pedig az épületek, járművek és egyéb objektumok részletességével érte el, hogy Bright Falls megfelelően drámai is magával ragadó legyen.

Az Alan Wake Remastered október 5-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Talán egy Nintendo Switch verzió is készül.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu